Shoreline of ghosts

Hur fin är inte den här låten? Gareth Davies-Jones kommer dessutom till Öland Vikings Celtic Irish Music Festival som hålls vid Sandviks kvarn 29-30 juli i år. Jag och Jocke hade den fenomenala turen att vara lediga just när den festivalen är, så det är ju givet att man ska åka dit. Kommer böla när/om Shoreline of ghosts spelas, garanterat. 

The sea keeps her secret she won't tell a soul
You can walk by these harbours and hear nothing at all
To tell you how vibrant and lively it was
When the herring was king, and coal made the law

Quote of the day"The way I see it, if you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

- Dolly Parton

River flows in you

Fantastiskt bra helg. Sammanfattning:

I lördags anslöt jag mig till tre delar av familjen Lindqvist - Hannah, Erik och Nilla - och följde med på endagstur till Malmö. Föreläsning med Cesar Millan stod på schemat, känd från "Mannen som talar med hundar". Väldigt fängslande man att lyssna på, en fantastisk föreläsare - dock anser tydligen vissa att hans metoder är kontroversiella, men eftersom jag inte är hundägare kan jag inte spekulera så mycket i det. Mycket bra föreläsning hur som helst, är tacksam över att jag blev medbjuden och fick en chans att se honom!

Bilfärden fram och tillbaka till Malmö Arena var minst lika rolig, övertrötta Lindqvistare är ett underhållande sällskap vill jag lova :) Hade verkligen en kanondag som avslutades i Hannahs kök med tédrickande tills solen gick upp.

Igår begav jag och Hannah oss till Ikea tillsammans med Jocke, Emma och Anton och shoppade lite inför flytten (en vecka kvar, dör). Nu har jag de flesta basgrejerna som krävs, det jag saknar är taklampa och lite tavlor/andra dekorationer. Paniken börjar infinna sig så smått.

Resten av kvällen spenderades med Jocke, med avslutning på min altan med jordgubbar, kesella och té - älskar den här årstiden. Något som jag dock inte förstår är hur det ska gå att bo fem mil från mannen som just nu bor 150 meter ifrån mig, och som jag spenderar 90% av mina kvällar med? Tveklöst det som jag ser minst framemot med att flytta, känns verkligen inte okej alls. Håller mina tummar för att vi får samma jobbschema i sommar, annars känns det inte speciellt strålande.

Next up: Flyttpacka. Dagens projekt var för övrigt att få en flyttkartong från ikea ihopvikt på korrekt sätt, det visade sig vara en utmaning men jag löste det till sist. Om det nu är något att vara stolt över.

Time after time

Fattar inte att jag flyttar om tio dagar. Tiden går sjukt fort, det säger man väl hela tiden, men nu är det verkligen sant. Dagarna bara flyger förbi. Försöker ta vara på tiden så mycket som möjligt, trots alla gånger jag förbannat den här helvetesön och helveteshålan så känns det märkligt att flytta härifrån. Bara fem mil bort den här gången, undrar hur det känns den dagen man byter land, om jag blir såhär sentimental av fem mil?

Nåja, hittade en mysig låt som jag minns att jag älskade för ett par år sedan men aldrig lyckades hitta namnet på. Nu har jag äntligen gjort det, note to self är dock att inte spela den när jag har en dålig dag. Känns som en låt som får en att vilja dra fram en flaska sprit och ett rep i livets mörka stunder - men den är åtminstone väldigt fin! Här har vi den.

Imorgon blir det en dagstripp till Malmö. Godnatt!

Och just det. MVG i hotell B. Jag är väldigt stolt över mig själv.

Lilla ladyBorde nästan tatuera in ovanstående med tanke på hur konflikträdd jag kan vara. Gillar verkligen inte att bråka med människor, tycker det är så onödigt, men ibland gör man det av rätt anledningar. Att stå upp för sig själv är viktigt - för andra också, såklart, men ännu viktigare att göra det för sig själv.


Har vart extremt sjuk sen i söndags (japp, nu igen) och den här gången var det riktigt illa, ville verkligen bara dö, men nu verkar jag vara på bättringsvägen. Om inte annat så tänker jag tvinga mig själv till att må bättre, för imorgon bär det av till Stockholm!!! Herregud, som jag längtat. Får dock bli en nykter och hyfsat lugn helg för min del med tanke på mitt mående, men inte spelar det någon roll när man är i favoritstaden bland underbara människor. Det här ska bli så bra!

-

Känslan man får när man tittar sig i spegeln efter fyra dagars magsjuka, och inser att man är grå i ansiktet, har insjunkna ögon och en död blick. Herregud, döda mig, jag tror aldrig jag sett ut eller mått jävligare än såhär.

RSS 2.0