...

Måste verkligen göra något åt min dåliga humor. Dagens:
Man i 60-årsåldern: "Jag kan inte öppna min hyttdörr, kan du hjälpa mig?
Jag: "Jahaaa, du har problem med att få upp den?" (Följt av hysteriskt fnitter)

En stund senare:
Mannen: "Sådär ja. Man behövde trixa lite för att få upp den" (Perverst leende)
Jag: Dör

Spriten är inhandlad, elva timmar tills jag går av mitt pass - avmönstring imorgon. SÅ JÄVLA GUTT!

...

Trots att helveteshelgen är över så har jag haft en riktig helvetesdag, orkar inte ens gå in på allt som gått fel idag. Avslutningen på dagen vägde dock upp för allting - helkroppsmassage nere i spaet, gick dit helt sönderstressad och nedbruten, kom ut helt omtumlad med ett stort leende på läpparna, haha! Lär ju spendera ett antal hundralappar ytterligare i spaet ombord i sommar. Efter min behandling la jag mig på däck och njöt av solnedgång över Polen, tittade på förbipasserande fartyg och hade lite Bruce Springsteen och Rolling stones i lurarna. Går inte att beskriva hur mycket jag älskar min arbetsplats i sådana lägen. Andra stunder har man lust att gå av med omedelbar verkan, så man pendlar ju en del humörmässigt...

Lön imorgon, tre heldagar kvar ombord. Nu kör vi!

Dagens

Har verkligen varit helförvirrad större delen av dagen. När jag är trött så är det språket som fuckar upp sig först, framför allt när man hela tiden växlar mellan att ge vägbeskrivningar på engelska och svenska. Till exempel: "Take the hiss upp till deck number två", stackarn förstod nog inte mycket av det... Eller dagens favorit: "Go up to duck number nine" - bröt ihop direkt efter att jag sagt det och gästen frågade vad det var som var så roligt, haha!

Övertid idag igen, ännu mer lär det bli imorgon eftersom det är veckans värsta dag. Fullsatt färja ikväll, imorgon blir det att göra. Men jag trivs tamigfan; även om det är stressigt, ett jävla slitjobb och man är nära att klappa ihop med jämna mellanrum så är det ändå roligt på sitt egna sätt. Havet är definitivt min favoritarbetsplats hittills.

...

Ett tag sen sist, ja! Sitter just nu ute på Stena Vision, mönstrade på idag för min andra arbetsvecka ombord för i sommar. Har verkligen jobbat skiten av mig idag, har varit nere på däck nummer två och bäddat & städat - däck två är "reservdäck" som bara används när resten av hytterna är fullbokade. Det är så sjukt varmt där nere vilket gör jobbet väldigt mycket svårare, fick även jobba över mer än en timme så nu värker både ben och armar. Det är dock ingenting emot hur helgen kommer bli, lär få jobba på måndag också då jag egentligen ska vara ledig.

Brandövning idag med och precis som förra gången var jag med i utrymningsgruppen och utrymde däck två (kommer drömma mardrömmar om det där jävla däcket). Nu ligger jag i hytten och läser om spabehandlingar som jag tänker unna mig nästa vecka när lönen kommer. Så jävla gutt!


Mönstrar av på fredag igen, då blir det att sova en stund och sen bege sig till Bergkvara Waterfestival. Mycket pepp på detta :)

RSS 2.0