Sad mans tongue

Jahaja, midsommar imorgon då. Jag är lika sjuk som jag är pepp, jag är övertygad om att dagen/kvällen/natten blir awesome trots min förkylning som verkar gränsa lite till lunginflammation. Äsch, jag har festat med lunginflammation tidigare, peace & love -09 (sen att jag gränsade till att bli inlagd och inte kunde äta på en vecka bortser jag från).

Imorgon ska jag, Emma, Malin och Anton slå upp tält på Möllstorps Camping och sen vetifan vart vi tar vägen. Köpingsvik eller Borgholm kanske? Det är sånt som visar sig. Själv har jag köpt sommarbusskort vilket ger mig full tillgång till länet i två månader, känns rätt gutt. Har även hunnit med att skaffa ny frilla, skaffa sprit, skaffa nya lurar och skaffa snygga badkläder. Jag har shoppat färdigt för den här sommaren, men jag kan leva med det :)

Glad midsommar allihopa!

Tik tok

Jag är sjuk som en jävla gnu och har spenderat i stort sett hela dagen ensam och nerbäddad med datorn, spotify och té.

Därför måste jag säga att kvällens höjdpunkt var ett sms från M**** (med respekt för henne lägger jag inte upp hela namnet ;) ) där det stod följande;
"Gissa vem som kommer få sex? HA HA. SMAKA PÅ DEN DU!! :D "
Vet inte om jag bara är övertrött och understimulerad men fan vad jag skrattade, haha. Sjuk jävla bekantskapskrets man har.

För övrigt var jag på loppis med Hannah idag, det var ungefär vad jag orkade med innan jag stupade i sängen igen. Det är dessutom en läskig man som fått upp ögonen för mig, han kommer från Etiopien och satt och väntade på mig utanför Almérs idag. Smickrande? Läskigt, snarare. Hannah tyckte det var väldigt roligt åtminstone ;D

Dagens låttips: Magnus Weideskogs cover av Tik Tok. Faktiskt väldigt mysig låt, i den versionen. :) Finns på spotify. Godnatt!


Take a minute

Ny musikkärlek: K'NAAN. Nygammal egentligen eftersom jag gillat "In the beginning" hur länge som helst känns det som, men man kan ju inte ha undgått att hört Wavin' flag som spelas överallt nu och då minns man honom igen. Fin kille det där, hans musik får mig att må riktigt bra. Det kan behövas ibland.

Hur mysigt var det inte att kolla på bröllopet igår? Jag som aldrig vart speciellt intresserad av kungahuset (eller av monarki whatsoever) blev rörd som fan. Daniels tal framför allt, vilken kille, jag säger då det :)

Min hals håller på att dö ikväll och trött är jag också men jag har en känsla av att jag inte kommer kunna sova på alltför länge. Min hjärna är ett jävla mysterium ibland, jag säger då det.

Fembot

Dagens spontana: Såg en broschyr om ölands folkhögskola, gick in på hemsidan, anmälde mig till skrivarkurs. Allt inom loppet av cirka tio minuter. En veckas sommarkurs är alltså next up, om jag nu blir antagen. Skulle ju göra mig ganska glad :)

Antons student igår, blev en riktigt kul kväll på vallen. Idag är jag riktigt, riktigt sliten och känner mig lite låg i allmänhet också, men så är det. Lite mer pengar hade ju gett mig lite mer pepp och gjort min sommar trevligare, men vad gör man. Fick en ny våg av fan-vad-jag-saknar-Irland idag också. Så nej, idag är jag inte på topp, ska alldeles strax bege mig ut i solen och planerar att lägga mig där och dö ett par timmar.

Annars så, midsommar, var ska man vara? Öland - troligtvis, men var? Sällskapet är fixat, nu är det en plats att vara på man kanske borde tänka på. Det får bli nästa projekt.

I'm not your toy

Då var det helg och jag sitter ute i Nybro, dock inte i Markustorp för ovanlighetens skull utan i... Nybro. Ja. 
Emmas lägenhet är jättemysig, dock fylld med kartonger (som jag lyckats riva ner ännu mer medan hon är på jobbet, note to self: fixa innan hon kommer hem). Jag ska dessutom vara lite huslig och laga mat och diska medan bruden är och drar in hushållsslantarna, haha.

Annars så, all by myself i Nybro, vad hittar man på? Det återstår att se, jag ska ha en without-emma-dag imorgon också. Får väl gå ut och se vad staden har att erbjuda, det lär väl gå ganska fort. ;)

Veckoplanering:
- Kaggs student / Fira Anton / Utgång - Onsdag
- Träffa Karin
- Fika på tisdag
- Provjobba som Mystery Shopper
- Hannahs födelsedag - Lördag

Och säkert mer därtill. Verkar bli en synnerligen bra vecka, det jag frågar mig är bara; hur FAN ska jag ha råd med allting? Donationer, någon?

-
You don't like me
You just want the attention
 I'm not your toy
This isn't another girl meets boy

In for the kill

La Roux - underbar duo, varför har jag inte upptäckt dem tidigare? Jag är i starkt behov av deras musik idag, för idag är jag hitills inte riktigt på topp känner jag. Dels är det inte riktigt okej att vara utan pengar när det är tusen saker man vill göra, dels är det skitväder ute och dels är jag bara sjukt irriterad. Sen är ju mitt humör känt för att skifta rätt fort, men just nu sitter jag och stör mig som fan. Jaja.


Ikväll blir det antingen nybro eller kalmar, det återstår att se. Annars blir det säkerligen Nybro i helgen istället eftersom Ämma blivit vuxen och skaffat eget place, där jag lär spendera mycket tid framöver :)

De senaste dagarna har jag sökt jobb, läst första twilight-boken, tränat, träffat min jobbcoach och träffat annat folk. Ganska slappa dagar med andra ord vilket är skönt. Dock skulle det ju vara trevligt med pengar, som sagt.


The Middle

Jobbletande in progress, både i Sverige och Irland. Måste ju erkänna att jag lägger ner lite mer ansökningarna på de som ska bort till andra landet... För övrigt är det grymt segt att sitta på biblan och söka jobb (min dator är sönder återigen och Siba är långsammast av alla på att laga saker).

Idag ska jag självklart in till öppningen av Ben and Jerrys i Kalmar och sen blir det säkerligen att träffa Mattias lite efteråt också. :)

Sverige

På måndagkvällen satte vi oss på flyget hem och lämnade Irland bakom oss. Lite drygt ett dygn senare låg jag hemma i min säng, trött, sliten och extremt deppig över att vara hemma igen. För att göra saken lite bättre (eller, ja.. ) hyrde jag Once, en av mina favoritfilmer som är inspelade i Dublin. Det slutade med att jag snyftade lite extra eftersom filmen visade sig vara inspelad till stor del på "vår" gata, Talbot Street.


Men de sista dagarna i Dublin var väldigt bra, om än väldigt sparsamma eftersom pengarna var slut. Drev runt på stan en hel del, när jag återvänder dit nästa gång ska jag shoppa som fan, den saken är säker. Helvete vilka häftiga affärer det finns, haha.
Lyckades även att göra bort oss för (minst) två fransmän till, usch, vad är det med mig och fransmän? Bland annat när jag och Sanna satt uppe och rökte på takterassen och snackade med någon av dom, som undrade hur vi skulle försörja oss när vi kommer tillbaka till Sverige. Sanna utbrister glatt "Vi får väl gå på gatan" och Jocke kontrar med "She works on her back". Killen säger då att han pluggar till advokat. Awesome ;D

Och självklart spenderade vi kvällarna på vårat älskade The Celt. Lyssnade på underbar musik (att MGMT - kids kunde vara så jävla bra på akustisk gitarr kunde man ju inte ana, underbart). Annat roligt var när The One-eyebrow-man bjöd mig på cider och la till "In my country we must kiss the man who buys you a drink"... Usch!

Sista kvällen avslutades med att min favoritbartender och jag tog oss en svängom på dansgolvet och när han önskade "have a safe trip home my sweet darling" fattade jag att fan också, jag ska ju faktiskt åka härifrån imorgon, jävligt deprimerande insikt att komma till.

Så sista natten satt jag med en onykter Sanna, en onykter Jocke, indisk hämtmat  som vi beställt (genom att vingla fram till vandrarhemsreceptionisten och säga "we're hungry, can you feed us?") och apelsinjuice som samma omtänksamma receptionist insåg att vi verkade vara i behov av.


Och nu sitter jag här i Sverige igen. Jag är pank, arbetslös, har skulder på läskigt mycket, är säkerligen i behov av avgiftning efter två veckors konstant ölhävande och skulle göra vad som helst för att komma tillbaka till Dublin igen. Vilken underbar stad, vilket underbart land, underbara människor, underbar kultur.
Allt i Sverige har liksom bleknat lite efter den här upplevelsen.


RSS 2.0