Over the seas

Taggad till max och SJUKT nervös. För vad? Det håller jag hemligt tills vidare, men om jag lyckas/går vidare i det jag ska pyssla med imorgon så får ni veta. Annars tänker jag lida i ensamhet, usch och fy.

Och när vi ändå är inne på temat plågsamma saker, så klippte jag mig idag. 3 ½ timme senare (!!!) insåg jag att jag numera ser ut som en svamp. Champinjon. Svampskalle. Mina ord som jag tidigare i veckan sa till Hannah ("äh, det är bara hår, det växer ju alltid ut") får jag äta upp nu. Ska dra in till stan och köpa mössa imorgon som jag planerar att bo i de närmsta veckorna.

Nu ska jag plugga, researcha för morgondagen och lyssna på tillfälliga favoritlåten. Bobaj!

Hold your horses

TRÖTT. Mycket värt det dock, för vilken trevlig kväll det var igår! Tjejkväll hos Hannah med tacos och corona, sen blev det KM och O'learys med Emma och Mathilda. Starten på kvällen var dock fruktansvärd, äcklig fyllegubbe på bussen som la sina händer på mina och emmas knän. Det mest obehagliga jag vart med om på länge. Tur att kvällen i övrigt var väldigt lyckad! :)

Idag släpade jag mig upp för att gå på tidig bio, Harry Potter blev det, klart sevärd. Riktigt spännande trots att jag ändå läst alla böckerna och således inte borde ha så mycket att fundera över.

Frisören imorgon, nu ska skiten väck! Frågan är ju bara vad fan man ska göra?

HAHA


Jag: Nähä, man kanske skulle ta och simma idag?
Jocke: Haha, greenpeace!
Jag: ??
Jocke: Dom kommer nog befria dig med orden "valar ska inte vistas i bassänger!" sen kommer dom kasta blod på personalen och skrika "DJURPLÅGARE"

Tur man inte är lättpåverkad, annars hade man väl hetsätit ben & jerrys och gråtit till "du är vad du äter" vid det här laget. ;)

Fel fel fel

Sitter på biblan i Kalmar och pluggar vid en dator. Eller ja, försöker åtminstone, men nevermind, det var inte det jag skulle säga: Precis nyss kom en bibliotekarie och ställde sig vid min dator. Först står hon bara och tittar på mig vilket av naturliga skäl resulterar i att jag vänder mig mot henne med en frågande blick.

Hon: Eh, ursäkta, det känns lite dumt att behöva fråga, men hur tycker du din mus känns?
Jag: ?????
Hon: Alltså, eh, rör den sig som den ska göra?
Jag: HAHAHAHA va?
Hon: (Pekar mot datamusen) Ja vi har haft lite problem med dom.
Jag: (Tystnad) Jahaaa. (Brölgarv)

Dagens fail.
Stackars oskyldiga lilla bibliotekarie, hon såg livrädd ut efteråt... Damn you, snuskig humor!

Turn your lights down low

Sökt jobb på Stenaline idag, la ner jävligt mycket energi på ansökan så det skulle ju vara lite tråkigt om det var förgäves. Sökte sträckan Karlskrona -> Gdynia och färjan heter Stena Vision. Skulle vara grymt kul att jobba där ute, men ganska slitsamt också. Inget emot "riktigt" jobb till havs dock, jag sökte ju faktiskt "bara" som servicepersonal :)

Nu ska jag bege mig ut till Nybro för lite alkohol och trevligt sällskap, adios!

Don't worry about a thing

Mitt nyårslöfte för det här året var att jag skulle börja prioritera mig själv lite mer. Försöka lyssna på mig själv lika mycket som jag försöker lyssna på andra, göra saker för att jag mår bra av det och inte för att jag tror att jag måste. Kan ju säga att hittills har jag verkligen totalignorerat det nyårslöftet och kört på för fullt i motsatt riktning, men till sist tar det stopp och då slår det väldigt hårt tillbaka mot en själv.

Nu ska det bli ändring, för min egna skull. Kanske dags att börja ta sig själv lite mer på allvar innan saker börjar spåra ur ännu mer. Fan vad det hade suttit fint med en resa någonstans nu. Stockholm, Göteborg, Irland, Spanien... Ahh, ge mig pengar!Klockren beskrivning på hur jag tänker alltför ofta

Airplanes

Längtar verkligen till den dagen då jag har min egna lägenhet, eller bara ett eget rum i en lägenhet som delas med lite goda vänner. Vad som helst som bara är MITT. En dag som denna hade jag, om jag haft eget boende, tagit allt i min egna takt, slängt på lite Bob Marley i bakgrunden, stängt av dator och mobil och krupit upp med någon bra bok med en kopp té.
Fan vad jag hade behövt en tillflyktsort idag. Någonstans att få sitta och fundera utan någon egentlig press att åstadkomma något. Hade jag haft pengar hade jag bokat sista minuten direkt, tveklöst. Mitt huvud behöver semester.-

Herregud, vilken dag.
Long story short: En kille skrev på ett forum idag att han tänkte ta livet av sig. Efter någon timmes detektivarbete lyckades jag luska ut vart han bodde och skickade dit polisen. Är fortfarande lite smått i chock över dagen, killen överlevde fick jag veta senare av polisen och har blivit omhändertagen. Det jag inte förstår är var hans vänner fanns, ingen av dom reagerade trots att flertalet tydligen visste om att han var deprimerad och varit det en längre tid.

Finns inte så mycket mer att skriva för idag. Är fruktansvärt jävla glad över att han klarade sig. Hade absolut ingen aning om killens existens öht förrän idag, men vad spelar det för roll? Förstår inte folk som bara skrev som svar "äh, jävla dramaqueen". Empatilösa jävla kräk säger jag. Fyfan.

-


Jag: Hur fan får man ett nackskott av kärlek?
Emma: Vill du ens veta? Det är när en man man älskar kommer i nacken. Thats a nackskott of love.

<3


Victory

Betygssamtal idag för senaste kursen, Hotell A. Slutbetyg = MVG. Känns som en ganska stor seger för mig som har typ 75% IG från gymnasiet att få bekräftat att man inte är värdelös på att studera. Att jag bara gjort fel kursval innan, att omständigheterna varit fel och så vidare. Fyfan vad härligt det känns. :)

Still haven't found what I'm looking for

Skickade precis iväg en ansökan till ett Irlandsjobb där de sökte svenskar. Det är med skräckblandad förtjusning som jag trycker på skicka varje gång, och troligtvis skulle jag bli livrädd om jag faktiskt gick vidare till intervju. Let's face it, flytta till ett annat land är skitläskigt, och speciellt om man skulle bli tvungen att göra det ensam. Fast jag skulle ju å andra sidan aldrig tacka nej, för trots allt är jag så sjukt trött på att sitta på den här helvetesön.

Första natten på typ fyra nätter som jag sover ensam. Avverkat Emma, Mattias och Alexandra som sovsällskap, mysigt! Har även hunnit socialisera med ganska många andra under senaste dygnen, nu senast hade jag Karin på besök för lite catch-up och té.

Nu däremot, ska jag bädda ner mig och somna till Deadliest Catch, kvinnlig som man är. Godnatt!

-


Daniel Adams Ray - Förlåt att jag aldrig sagt förlåt, bästa låten på länge. Texten, TEXTEN. Går runt hemma och skriksjunger ut den, over and over again. Vilken karl, vilken låt, helt fantastiskt.


Sjunker lite lägre för varenda gång jag vänder om
Men jag vänder om, än en gång
Orden fastnar halvvägs, jag vet inte hur jag bär mig åt
Samma gamla visa, men vet inte vad det är för låt

Jag har gått så långt, nästan blivit van
Historien upprepar sig och slutar alltid likadant
Sidan som går vidare har någon redan rivit av
Så jag griper tag i vita blad
Om inte jag var feg, om inte du var den som hade rätt
Hade du väl aldrig kunnat genomskåda allt som skett
Samma gamla visa, men vet inte vad det är för låt
Förlåt att jag aldrig sagt förlåtDött

Här var det ju stendött. Aja, ska ta tag i bloggjäveln snart med, ska bland annat skriva en traditionell recension av 2010. Här nedanför kan ni ju ta en titt på mina topp 20 artister som jag lyssnat på under 2010 enligt last.fm, det jag är mest förvånad att hitta är First aid kit och Dundertåget som jag tycker att jag knappt lyssnat på alls, men jo, tydligen. Att Volbeat och Hoffmaestro är på topp var ju inte så otippat, känns som att jag inte gör annat än att lyssna på 16 dollars och Seize the day...

RSS 2.0