Leaving home

Ibland blir jag så jävla trött på mig själv. Dåligt samvete & ångest kommer genomsyra den här dagen gissar jag. Fan, vad jag har fuckat upp det den här gången.

I vilket fall som helst, andra utbildningsdagen på jobbet idag. Har bott på Hotell i Karlskrona sen i söndags, skojar inte när jag säger att det varit den mest behövliga hotellvistelsen någonsin? Hittills går utbildningen bra och jag tror att jag kommer trivas kanonbra på mitt nya jobb! Imorgon är det Basic Safety som gäller på Sjöfartshögskolan i Kalmar, verkar som att vi bland annat kommer få ta ett dopp i Kalmarsund, haha... Är trots detta väldigt pepp på morgondagen och vad den har att erbjuda.

Nu måste jag packa ihop mina grejer (sjukt hur mycket jag kan stöka ner på bara två nätter) och sen ska jag bege mig ner mot hamnen. Här nedan har vi den bästa melodifestivallåten för i år tror jag - satt och lyssnade på den halva kvällen igår med världens gåshud.


Down with the sickness

Känner mig helt avtrubbad. Känns som att jag har ett berg av ömtåliga saker lastat på mina axlar, minsta felsteg och allt kommer krossas, men ändå fortsätter man lasta på med nya prylar.
Det tar aldrig slut. Det blir aldrig bättre. Man kan aldrig någonsin hoppas på en förbättring.

Jag orkar inte mer ansvar nu, eller mer besvikelse. Jag måste verkligen flytta härifrån.

...

Hatar min kropp.
Aldrig får man vara frisk.

Dagens

"Om du gör som du alltid gjort, får du samma resultat som du alltid fått".

Godmorgon!
Ligger däckad i förkylning, finns inte mycket mer spännande att rapportera om. Utbildning för Stena Line börjar på måndag, åker till Karlskrona på söndag. Håll tummarna att jag mår bättre då.

För övrigt har jag kirrat gratis Spotify Premium idag, kan nog inte beskriva med ord hur skönt det är att slippa reklamen. Och mycket bättre ljudkvalitet också, I LOVE IT! Brukar avsky såna där sidor ("jaa, såklart du får det GRATIS, du måste bara tacka ja till tjugo erbjudanden först och rekrytera trehundra av dina närmsta vänner, fuck you") men det här funkade förvånansvärt bra. En kvart senare & så var det fixat. Här är sidan om ni får lust att testa.

Nähä, tack för mig, nu kör vi en gammal klassiker istället. Videon. VIDEON. Dör.


Silkis


Idag fyller Nathalie, även känd som Silkis, 20 år. Nathalie är en sådan vän som jag inte träffar ofta, men när vi väl ses är det precis som det bara var en vecka sedan sist. Tiden går, vi förändras - men jag hoppas aldrig att hon försvinner ur mitt liv.

Första gången jag träffade denna unga Stockholmsdam var 2002, om jag inte minns fel? Vi var i alla fall på samma ridläger på Aledal. Mitt första minne av henne är något i stil med "jävlar, vad hon har långt hår!" (hon hade sjukt långt hår, alltid i en fläta längs med ryggen). Nästa sak jag la märke till var hennes humor; vi skrattade åt samma saker (ett stort plus med tanke på min låga humor) fast oftast skrattade vi nog ÅT varandra och vår ständiga klumpighet, snarare än MED varandra? Framför allt den gången vi badade med hästarna i vår grupp, jag ramlade av i vattnet och gjorde ett fruktansvärt osmidigt försök att ta mig upp på hästen igen. Detta försök resulterade i att jag låg över hästryggen och begreppet "vågrät sits" uppfanns samtidigt som vi hade en av de värsta skrattattackerna under den veckan.


Vi tog dock inte varandras kontaktuppgifter efter den veckan, och det gick något år. Jag fick för mig att starta en diskustråd på Lunarstorm om det fanns någon från gamla ridlägret som hade lust att snacka. Hon svarade på den när jag låg på sjukhus efter att ha brutit benet, väldigt slumpmässigt då hon tydligen inte brukade titta i diskus speciellt ofta. Är dock väldigt tacksam att hon gjorde det, då det resulterade i en enorm msn-kontakt och att vi nästföljande sommar åkte på ett nytt ridläger tillsammans. Detta ridläger resulterade i, om möjligt, än mer sjuka minnen, mycket tack vare att vi båda är så extremt klumpiga och lyckas göra bort oss med jämna mellanrum.


Förra året någon gång skrev hon ett blogginlägg om några av hennes finaste kvällar i livet, där jag var omnämnd ett par gånger. Skulle egentligen vilja göra ett liknande inlägg om hennes och mina kvällar ihop men det skulle bli grymt långt.
Kvällarna i stugan vid Årsta havsbad, som låg i ett öde sommarstugeområde och jag var livrädd att gå dit från bussen. Vi kedjerökte på trappen, pratade om allvarliga saker varvat med att skratta ihjäl oss, och sen gick vi in och värmde oss framför brasan.
Eller när jag åkte upp till Stockholm & hälsade på, när vi inte hade setts på typ två år och vi äntligen fick se Starlight med Muse live.
Eller i somras, kvällar/nätter liggandes på bryggan under stjärnhimlen (romantik deluxe). Pratandes om allt mellan himmel och jord och trots att båda höll på att frysa ihjäl, så var det mycket mer värt att stanna kvar lite till.

Grattis på födelsedagen, kära Nathalie. Hoppas vi ses snart.
<3

Dagens irritation

Folk som startar facebooksidor åt sina husdjur. Okej, I get it, man älskar sin hund/katt/insert valfritt husdjur. Men. För. Helvete. Vi kan väl alla vara rörande överens om att de flesta normalbegåvade husdjur inte använder sig av fenomenet internet. Faktum är att majoriteten av våra husdjurs datoranvändning oftast sträcker sig till att, på sin höjd, kliva på tangentbordet alternativt riva ner datorjäveln (utgår från egna exempel). Slutsats: ditt djur är inte kapabel till att använda Facebook. So far so good.

Men nej. Fortfarande ska folk skaffa Facebook åt sina jävla husdjur, fruktansvärt kreativt ("Hihi min kisse har Facebook, det har ju ingen annan hittat på tidigare :D :D "). Fastän vi alla vet att det är ägaren som sitter och gör busiga (nja) uppdateringar i stil med "Misse chillar i sängen" eller "Misse tar en kvällspromenad". Gud så revolutionerande. Intelligensen sprudlar.


Dagens hat, åtta minuter innan alla hjärtans dags slut. Tack och godnatt, mer kärleksfull än såhär blir jag inte idag :)

Winter winds

Älskar verkligen Mumford & Sons album Sigh no more. När jag behöver pigga upp mig & må bättre lyssnar jag nästan uteslutande på antingen hårdrock/metal/annan musik med högt tempo, väldigt sällan på lugn musik, men Mumford & Sons musik gör mig genomlycklig! Tänker på Irland när jag hör dom, när jag tog mina kvällspromenader på Corks gator och hade Little lion man på i ipoden. Weak little lion man, you're not as brave as you were at the start. Fast just då var jag starkare och gladare än någonsin.

Satt precis och funderade på om jag gjorde rätt som tackade nej till Irlandsjobbet. Men jo, det gjorde jag faktiskt. Man kan inte bara fly från allting, lämna kvar allting hemma, förr eller senare kommer verkligheten och problemen ifatt även om man flyr hundratals mil bort. Och även om det är modigt att våga ta chanser ibland, så tror jag det är minst lika modigt att våga vänta. Att bearbeta, planera och ta itu med saker först.


But my heart told my head
this time, no
this time, no
...

Och som fortsättning på ämnet kroppsplågor förresten, jag har börjat få riktigt tragisk pms nuförtiden. Vi snackar den nivån att jag fick tårar (TÅRAR) i ögonen av att titta på ett klipp på youtube med kattungar. Alltså vafan... Som motpol till det hittade jag dessutom en fantastisk tråd på flashback som avhandlade ämnet, jag citerar:

"Det jag vill säga är att mens kan ursäkta alla slags beteenden, från att smälla i sig 2 påsar chips och en 5liters glassbunke på en kväll till att böla och klaga på att allt i livet är så jävla svårt till att hacka på pojkvänner och män överhuvudtaget. Denna mens går emot allting som jag värdesätter, det vill säga att kunna kontrollera sina egna känslor. 

Jag sätter ner foten nu och säger NEJ, det är inte OK att bete sig som en jävla gris för att du blöder ur vaginan."

HAHAHA! Jag älskar flashback.

Born this way

Så jävla äckelkallt det är. Vår värmepanna har gått sönder (igen) och vi har just nu cirka nio grader i större delen av huset, 15 grader i mitt och morsans rum tack vare extraelement. Men det är ju inte så motiverande att gå ut i köket, om jag säger så.

Har mått skit de senaste dagarna, därav ingen uppdatering. Läkaren imorse och nu har jag fått lite ny medicin att testa, tydligen har jag gallproblem? NICE. Plus IBS troligtvis. Älskar min kropp.

Igår firade vi Erik som fyllde 24 år, jättetrevlig kväll! :) Var nykter för omväxlings skull (vuxenpoäng, oh yes) men jag hade lika roligt för det. Ännu roligare när man minns allt dagen efter och kan skratta åt alla andra ;)

Annars så hoppas jag på att saker ordnar upp sig snart; var på intervju i Karlskrona i onsdags och får besked i mitten av nästa vecka. Måste säga att jag skulle vara ganska nöjd med saker då, då är det bara eget boende som fattas och sen är jag ganska tillfreds tills vidare. Även om det skulle vara ganska trevligt att köra landsflykt söderut med tanke på vädret utanför, USCH!

...

The only person standing in your way is you.

Dagens tänkvärda, nu ska jag återgå till horisontellt läge. Feber och magont står på schemat. Vill dö.

The middle

Mysig kväll på Pipes of Scotland igår :) Baileys coffee och Guinness alltså, finns det något bättre i dryckesväg? I doubt that. Idag har jag traditionell lördagsångest och funderar över vad jag ska göra med mitt liv. Allt löser sig ju med tiden och vadfan, jag är trots allt bara 21, men vissa dagar alltså. Konstigt är det.

Live right now
And just be yourself
It doesn't matter if it's good enough
For someone else


It just takes some time
Little girl, you're in the middle of the ride
Everything, Everything will be just fine
Everything, Everything will be alright, alright


Pretty pretty please

Det är ändå en del på G nu. Blev erbjuden Irlandsjobb igår, tackade dock nej (trodde ALDRIG jag skulle göra det, vi snackar ändå mitt drömland att jobba/leva i). Det blev för kort varsel bara, nog för att jag är spontan men att flytta, skaffa lägenhet, säga hej då till alla, ordna upp allt här hemma osv på fem dagar, nej.
Men det sved lite att säga nej. Men det var inte min sista chans, så är det bara.

Har lite annat på gång nu istället. Håll tummarna för mig!

...RSS 2.0