Last day

Nehej, sista kvällen känns ju inte så uppmuntrande. Varit och käkat pizza med Tobias, gått strandpromenaden och suttit och snackat uppe på berget. Usch vad jag kommer sakna det här stället, som sagt så saknar jag verkligen vännerna där hemma, men resten? Nej, faktiskt inte. Jag känner mig färdig med Öland. Inte mycket jobb där hemma heller, visserligen har jag sökt jobb typ varje dag sen jag fick gå från mitt förra och fortfarande inte fått något resultat, men valmöjligheterna är åtminstone fler här.

Men som sagt, det är bara att försöka muntra upp sig så gott det går och ta nya tag.
Det måste komma något bra ur allt.

Har du valt en väg att gå, och ett mål att sikta på

Okej, dags för att bikta sig lite. I övermorgon åker jag hem, jag har inget jobb och ingen inkomst (ungdomsgarantin är så patetiskt liten att jag skulle tjäna på att gå på socbidrag, väldigt sjukt). Även om jag skulle få ett jobb lite såhär i sista minuten är det inte ens säkert att jag har bostad kvar.

Det jag saknar på hemmafronten: Vännerna. Punkt slut. Det finns ärligt talat inte mycket annat som får mig att vilja åka hem just nu. Även hittat en baristautbildning som verkar väldigt nice, men som sagt - boende? Inkomst?

Nej, så ikväll ser det lite mörkt ut. Men ja, det ska bli skönt att komma hem och träffa vännerna igen. Helgen ska bli awesome, och vad som händer härnäst, ja, det får jag ta itu med senare. Får fokusera på det roliga tills vidare.


Och tills vidare lyssnar jag på denna.

Har du kommit nånstans
Har du sumpat din sista chans
Är du framme nu
Har du valt en väg att gå
och ett mål att sikta på
är det verkligen du?
Är det verkligen du?
Reunion

Har under gårdagen och idag haft nästan hela Ejnarsson-klanen i min närhet.
Igår = Tobbe, Daniel + flickvän och Krister,
Idag = Tobbe och Peter.

Väldigt trevligt i vilket fall som helst, kul att Peter hade möjlighet att gå i land i en hamn bara någon timme ifrån Uddevalla :) Det är för övrigt alltid roligt att ha den släkten i sin närhet. Man vet liksom aldrig vad som ska hända härnäst.

Tre dagar kvar till hemfärd. Väldigt blandade känslor.

Valmöjligheter

Sitter och läser på Valmyndigheten, och vad folk har lagt handskrivna röster på. Hitills har jag hittat folk som skrivit:

- Ninjapartiet
- Bäverkompaniet
- Donald duck
- Samma som förra gången (ja, bra, då vet vi!)
- Må den tjockaste vinna (Göran Persson, någon?)
- Onanister för fred (HAHA, lätt min favorit)
- Mjaou Mjaou kissekatt
- FRA - fria rullatorer-alliansen
- Oskuld efter 30 demokraterna


Ibland måste jag verkligen säga att jag känner stor kärlek till alla dessa sjuka människor out there. Samtidigt är man jävligt ambitiös om man orkar släpa ner sig till vallokalen bara för att klottra ner "onanister för fred" och lämna fram... Men jag älskar det!

My heels are killing me

Begav mig till jobbmässa idag efter cirka tre timmars sömn. Hade således ännu färre hjärnceller än vanligt i skallen, vilket avspeglades i att jag gjorde bort mig totalt. Skulle gå fram till ett par möjliga arbetsgivare för att göra en grym presentation av mig själv, åtminstone var tanken så. Slutade med att jag kom av mig totalt, glömde bort vad jag skulle säga och drar den väldigt klämkäcka repliken "här kommer jag och mitt lilla cv" följt av ett riktigt garv. Som tur var hade dom humor så förhoppningsvis är jag inte helt borträknad :)


Lyckades eventuellt charma till mig en arbetsintervju inom restaurangbranschen också. Hoppas hoppas.


Dagens händelser i övrigt:
- Tappat bort mitt västtrafikskort
- Fått höra av två olika personer "ah, vilken fin småländska du pratar" (FUCK OFF, jag är från öland!!!)
- Blivit knuffad av en stressad man, som på väldigt dålig svenska utbrast "TOOOT TOOOT" (<3)

Spenderat större delen av dagen med att skratta, mestadels åt mig själv. Övertrötthet är underbart, nu ska jag jävlarimig sova. Godnatt!

Pack up

Har haft en crappy dag sen jag vaknade av dörrklockan imorse.
Betydligt bättre kväll dock och nu är jag fit for fight igen.

Bjuder till och med på en kass webcam-bild på mig och mitt lovely halsband, poängteras bör att jag ska boka klipptid snarast möjligt och att bilden inte gör rättvisa för mitt hår. Bara för att make things clear :)

Seize the day

Som vissa av er vet så är jag ganska sugen på att tatuera in "Seize the day" eftersom det är en tankegång jag gillar. Fånga dagen, ta tillfället i akt, du kan vara stendöd imorgon... Och så vidare. Problemet är att jag idag insåg att jag inte lever efter en sådan policy. Har spenderat dagen i soffan, med datorn. Punkt. Så skulle jag vara död imorgon hade jag en väldigt ogivande sista dag i livet.


Vet inte riktigt vad det är med mig idag. Vaknat på fel sida skulle man nog kunna kalla det, men jag är nog bara lite trött på mig själv. Trött på att jag inte får saker gjorda, trött på att jag är arbetslös.
Och trött på att jag har väldigt svårt för att plocka upp telefonen och svälja min jävla stolthet.

Ge oss Sverige tillbaka

Ja, vad säger man? Tråkigt att så många är så naiva, och inte förstår vilket parti Sverigdemokraterna är bakom kostymfasaden. Tänker inte säga så mycket mer om saken utan istället citera ur den här artikeln. Jag vet att det är mycket text, men snälla, läs. Är det något som vi behöver nu, så är det kunskap om vilket parti det är.


"I mars 1996 uppmanade Sverigedemokraternas partiledare sina medlemmar att inte klä sig i naziuniform vid demonstrationer. Inte för att SD tog avstånd från nationalsocialismen, utan för att dessa yttre tecken på den drog "ett löjets skimmer" över partiet. Det var tydligen inte helt lätt att få folk att ta av sig uniformerna, för uppmaningen upprepades i interna bulletiner i tre års tid. 15 år senare kan detta parti sitta i Sveriges riksdag. På så sätt skulle Sverige bli unikt."


"Sd uppstod ur Bevara sverige svenskt som startades 1979 av personer från olika nynazistiska grupper. BSS drev hetsen mot invandrare längre än andra och det var de personerna som startade SD 1988."


"
Den förste partiledaren, Anders Klarström, inledde sin karriär i nazistiska Nordiska Rikspartiet och dömdes för mordhot på Hagge Geigert, "ditt äckliga lilla judesvin". 1991 fick SD sin första kommunfullmäktigeledamot, som några år senare gjorde Hitlerhälsning iförd brun skjorta framför ett bokbål på judisk litteratur."


"I slutet av 1990-talet bytte partiet image. Uniformer och skinnskallar skulle bort då de skrämde bort folk. Men partiledaren förklarade att det inte rörde sig om någon liberalisering av politiken. Det var helt enkelt lättare att få väljare om man hade slips än om man hade armbindel."


"Men partiledaren Jimmie Åkesson gick med i SD 1995, när medlemmar fortfarande kunde uppträda i naziuniform. Och vilken färg de än har på skjortan är det fortfarande rädslan och hatet mot andra som driver dem."

--------

Sådär ja, ni 5,7% som röstade på Sverigedemokraterna. Där har ni ert parti, och jag hoppas att ni är nöjda med bedriften att ni lyckats rösta in ett främlingsfientligt parti i Sveriges riksdag.
Personligen tycker jag det är pinsamt att tänka på hur få av er 5,7 procent som är medvetna om SD's bakgrund och sanna värderingar. Men det får stå för er.

Jag vet dock att många faktiskt vet vad SD står för, är medvetna om deras nazist/rasist-bakgrund och ändå, ändå, väljer de att rösta på SD. Det, om något, är skrämmande.

Promoe & Timbuktu - Ge oss Sverige tillbaka

You've got another thing coming

Jahaja, valdag idag då. Tyvärr är jag rätt övertygad om att alliansen vinner och Sverigedemokraterna kommer in, men skulle det bli motsatsen skulle jag verkligen bli genuint överlycklig. Aja, i vilket fall som helst ska jag definitivt följa valvakan ikväll, lär bli en intressant kväll eftersom jag och min roommate som sagt har, tja, lite skilda åsikter? Anyhooow, vi får hoppas på det bästa ikväll. Både i valet och att ingen av oss slår ihjäl varandra, haha.


För övrigt så åker jag hem om elva dagar.
Ser framemot ett kärt återseende med alla små kära vänner :)

MP vs SD

Efter en mysig diskussion om politik vid frukostbordet uttryckte jag vad jag tycker om Tobbes sverigedemokratiska åsikter - genom att hälla en skål vatten över honom. Så jodå, det där med att bo ihop går framåt hitills, absolut ;)


Härlig dag igår, och grattis Becka i efterskott :) Promenerade runt i Slottsparken med henne och Razze, och sedan begav vi oss mot Haga för lite fika. Vilken underbar stadsdel det är för övrigt, jag inser hur lite jag har sett av Göteborg när man upptäcker sådana guldkorn.


Planer för dagen är att komma ut och röra på fläsket lite, och så självklart - jobbsökandet. The neverending story.

Heaven nor hell

Igår begav jag mig ut i Skärgården utanför Uddevalla, tyckte det var dags att se lite av staden man bosatt sig i. Verkligen helt underbart vackert, ångrar grymt mycket att jag lämnade kameran hemma för mobilbilder gjorde verkligen ingen rättvisa.


Medan jag stod längst fram på båten, blickade ut över havet och drömde om ett desperate housewives-liv i någon av de enorma strandvillorna, fick jag syn på något vidrigt. Den största manetjäveln jag sett i hela mitt liv (nej, jag har inte varit i något exotiskt land, don't judge me). Orange, trådig, slemmig och någonstans där bestämde jag att nä, det är nog inget fel på gamla goda Öland i alla fall. Där de enda maneterna som finns kommer i augusti och där dom största är runt 7 cm i diameter. Ska det vara på det viset blir det minsann inget västkusten för mig, haha.


Volbeats nya album @ Spotify. Så. Jävla. Bra.

Don't fucking tell me what to do

Fan, Robyn är ju riktigt bra. Känner mig lite sen med att upptäcka det, men hennes två senaste album är rätt fantastiska måste jag säga. Speciellt Don't fucking tell me what to do, som fastnar i skallen på första lyssningen. Jag må vara långsam men jag associerar fortfarande lilla Robyn med "do you really want me" och allmänt jobbig nittiotalspop. Dags att tänka om måhända?


Ut i skärgården om en timme såvida vädret håller i sig, annars blir det fika nere i hamnen istället.
Väldigt nöjd med vilket som.

Double nature

Illa att jag blir svintrött bara av att ha en städdag. Säger väl ganska mycket om vilken icke-aktiv person jag faktiskt är.

För övrigt har jag börjat läsa en bok som heter "Jag är inte rabiat. Jag äter pizza" av Niklas Orrenius som är jävligt bra. Jag kan ju säga såhär, Sverigedemokraterna är ett parti som jag verkligen ogillar och som står så långt ifrån mig ideologiskt som det bara går - men jag respekterar ändå de som väljer att rösta på dom. Men om man nu är sugen på att rösta på SD tycker jag faktiskt man ska ta och läsa nämnda bok innan man bestämmer sig. Vill man fortfarande lägga sin röst på SD då så fine with me, men precis som med alla andra partier borde man fundera över om deras åsikter och grundläggande värderingar verkligen är något man kan försvara, stå för och se upp till i alla lägen.

Det var dagens politiska tanke det!
Ska traska mot badkaret om en stund, imorgon lutar det åt en tripp till skärgården. Jävligt awesome.

Crossfire

Tips till er som tänker bli inneboende hos någon alternativt bli sambo. Försök inte diskutera politik om ni inte sen tidigare är säkra på att ni står på ungefär samma sida åsiktsmässigt. Jag och Tobbe inledde dagen med varsitt test på valpejl, (för övrigt bästa sidan när det kommer till politiska test, man får en grym insikt om sina åsikter).

Mina tre toppartier:
- Vänsterpartiet
- Feministiskt initiativ (haha, blev jag ganska förvånad över själv)
- Miljöpartiet

Tobbes tre toppartier:
- Sverigedemokraterna
- Moderaterna
- Kristdemokraterna

Så gissa bara själva hur diskussionen tog fart sen, haha! Tobbe tilltalar mig numera inte med mitt namn utan som "kommunistjävel" eller "Stalin". Jag kan dock leva med det :)

-
Städat hela lägenheten idag, tvättat och tagit mig en tur till biblioteket. Resten av kvällen verkar bli lika händelserik som mina kvällar varit hitills - jobbsök, jobbsök och kanske någon film.

Neutron star collision

Det mest produktiva jag gjort idag? Besökt frisören och klippt av håret. På halva sidan. Inspirerades av Rihanna när hon såg ut såhär, dock får jag poängtera att det är långt ifrån sådär jag ser ut, tyvärr. Har absolut inte lika kort hår utan har fortfarande kvar längden, och har inte vågat raka av skiten helt på andra sidan. Är dock väldigt sugen på att ge det ett försök, vågade bara inte gå all in med en gång.


Annars har jag dansat runt till Muse i lägenheten (vissa dagar är perfekta för Muse), gjort ett tappert försök att städa köket och bakat en grym kladdkaka. Och visat upp min fagra bakdel i webcam för Becka, haha! Mina vänner får stå ut med mycket.


Imorgon väntar en städdag och mera jobbsökande. Vuxenpoängen bara haglar över mig. Do I like it? Inte ett dugg. Tack och godnatt :)

Somewhere inbetween.

Tillbaka på ruta ett, enda skillnaden är att jag är i en annan stad. Är återigen arbetslös, vill inte gå in på detaljer om varför eftersom man inte ska smutskasta ett företag in public - men fan, vad jag har blivit orättvist behandlad. Har inte blivit uppsagd utan istället tvingad att antingen säga upp mig eller ta tjänstledigt. Inte okej någonstans och hade jag varit med i facket hade dom inte haft någon som helst rättighet, men nu är det inte så och då är det bara att ta skiten.


Så vad gör jag nu?
Inte en aning. Längtar hem på många sätt, men samtidigt känns det som att jobbläget inte direkt lär förändras där, och här uppe vet jag att jag har hundra gånger fler chanser att få ett jobb. Det gäller ju bara att överleva fram tills dess, så att säga.


Nog om det, livet flyter på rätt bra här annars, det är som sagt underbart skönt att ha flyttat hemifrån. Dock har jag lite problem med vissa vuxengrejer:

- Äggröra. Varför, VARFÖR, stelnar inte skiten? Är det någon jävla äggröreförbannelse över just Uddevalla eftersom jag gjort riktiga kick ass-äggröror hemma på ön?

- Bacon. Se ovan. Även om min kära lägenhetsvän inte tror mig så har jag faktiskt varit bra innan. Har dock inga vittnen på det.

- Boka tvättid (inte att tvätta, än i alla fall, det kommer nog). Först hittade jag inte nyckeln. Sen hittade jag inte tvättstugan. Sen hittade jag inte låset. Sen fanns det ingen tvättid förrän till helgen. Det där med att man borde boka tvättid ett par dagar INNAN alla ens underkläder ligger i smutsen missade jag.

Annars så, jodå, det går bra nu. Utom det där med att ha en fast inkomst då möjligtvis. Men det kommer.

Skogslyckan

... Är stället som numera räknas som mitt hem. I Uddevalla dessutom, alldeles för långt bort från Göteborg för att det ska kännas helt okej. Men annars är jag rätt nöjd med att ha flyttat hemifrån, jag kan äta vad jag vill (den billigaste varianten av det man önskar visserligen, men ändå), göra saker i min egna takt och så vidare. Väldigt skönt.

Dessutom har jag insett att jag inte är så kass som jag alltid trott på att laga mat. Däremot är jag kass på att hitta i Uddevalla, lite lokalsinne skulle ju inte vara fel...

Nu måste jag springa till bussen, sen tåget en timme, sen jobba och sen Öland igen :)

Göteborg

Ibland går det undan.
Fredagen = Arbetsintervju i Göteborg, Teleperformance Nordic, uppdrag för kundtjänst på 3. Åkte upp på torsdagen och sov på soffan hos Daniel ute i Bergsjön. Skulle egentligen gått på en intervju till men tackade nej eftersom jag isåfall skulle börjat i måndags (!). Tyckte intervjun på TP gick skit och åkte hem med inställningen att nä, vi struntar nog i Göteborg tills vidare.

Måndag = J från TP ringer och gratulerar mig till att ha fått jobbet. Blir självklart glad för detta men samtidigt jävligt kluven, för trots att jag vill ifrån Öland har man ju trots allt större delen av sin bekantskapskrets där nere. Bestämmer mig ändå för att ge det ett försök (vafan, det är ett jobb, inte varje dag man får ett sådant ;) )

Tisdag = Hej stress, lyckas försova mig men ändå hinna packa klart det sista. En snabbis in till stan för att säga hejdå till Emma och Karolina, den förstnämnda träffar jag visserligen imorgon medan den andra bruden drar till London (men lita på att jag kommer att hälsa på)! Efter det sätter jag mig i bilen med Tobias och åker fyrtio mil till Uddevalla. För övrigt jävligt intressant att åka bil med den killen när han är övertrött, haha!
Hann i alla fall med att packa in och göra sig någorlunda hemmastadd i Uddevalla innan jag totaldäckade på soffan, slutkörd efter dagens bravader.

Onsdag = Jobbstart. Inser först och främst att det tar 2 timmar att komma till jobbet, KUL :) Har för övrigt en bra första dag, trevliga människor och verkar som ett riktigt bra jobb. Lyckas sätta eld på en soptunna, men det är en annan historia...

Idag, utbildning, lyckats ta fel buss, gjort bort mig på centralstationen (stod och knackade på vad jag trodde var automatiska dörrar, visade sig att det inte var det = dumförklarad), köpt tågbiljett hem tills imorgon och lagat riktigt god mat (tro det eller ej).

Slutsatser som jag kan dra av detta är att jag trivs riktigt bra och jag förstår numera folk som älskar Göteborg, även om Stockholm ligger närmast hjärtat är Götet verkligen underbart också. Jobbigast är pendlingstiden som inte kommer funka i längden - sen NÄR klarar jag av att gå upp fem på morgonen - och att jag redan börjat sakna folk där hemma.

Vi får se vad det blir av detta. Men hitills så har jag en känsla av att detta kan bli riktigt bra :)
Imorgon - tillbaka till ön, FEST - och vila ut resten av tiden. Känns som att det kan behövas.

RSS 2.0