Fel på hjärnan

Gillar: Markus Krunegårds album Lev som en gris, dö som en hund. Och Markus Krunegård för övrigt också. Snygg man som skriver klockrena låttexter, precis det man behöver ibland!

Ogillar: Dagens datum. Ett år och elva månader skulle det varit idag. Up yours...

Gillar: Ska träffa Ämma idag. Kolla Stockholm Boogie (min feel good-film numero uno) och spela the sims 3, haha!

Varför: Finns inte Hoffmaestros nyaste singel på Spotify/Youtube än? -.-

Allt gör mindre ont sen
Inget är värre än första gången
Tror du på det där själv
att hjärtat lär sig av erfarenheter?




Appropå ingenting

... Så glömde jag skriva ner ett citat av Hannah, som hon yttrade när jag åkte bil med henne sist.
"Nä nu jävlar är jag så arg att jag kör in i ett träd snart!"
Note to self: Inte prata om problem när hon kör bil. Big no no.

Har för övrigt spenderat kvällen hos Mattias där han bjöd på dillax med citron och pulvermos, haha. Det satt där det skulle, riktigt gott! Har dessutom slagit vad med samma man om att han kan gå i klackar bättre än vad jag kan. 12 cm ska det vara också, minst. Uppdatering kommer, lita på det!

High heels have got me falling down on my knees...



Haha, något i den här stilen skulle vara roligt. Om han lyckas gå BRA i såna blir jag imponerad och stolt!

Fuck you

Så, vad har jag gjort hitills idag? Jo, jag inledde den här timmen med att ringa och bråka med personen som sen en vecka tillbaka tituleras som mitt ex. Det är konstigt hur snabbt vissa saker kan förändras, måste jag säga. Att man på en så kort tid kan gå från flytta-ihop-planer till det stora ingenting som vi befinner oss i nu.

Det är svårt att inse när något är för trasigt för att det ska kunna limmas ihop. Ibland måste man ge upp alla dessa försök att laga. Det som är värre är när man står totalt handfallen och inte har en endaste idé kvar om hur man ska göra med spillrorna som återstår. Där är jag nu.





When I look into your eyes
I can see a love restrained
But darlin' when I hold you
Don't you know I feel the same

Nothing lasts forever
And we both know hearts can change
And it's hard to hold a candle
In the cold November rain

We've been through this such a long long time
Just tryin' to kill the pain



Vänskap

Det är fan sant som man säger, att "den sanne vännen visar sig i nödens stund". (Sagt av Quintus Ennius, och ja, det googlade jag, vad tror ni om mig egentligen?). Kanske låter kliché, men jag tycker verkligen att de sanna vännerna kan man ringa klockan tre på natten bara för att man vill prata med någon. Det är det inte många man kan det med, men vissa (och förhoppningsvis beror det inte enbart på att de har lika skev dygnsrytm som jag själv)...

Och appropå vänskap så ska jag träffa två kära vänner idag, Mattias och Becka. Eventuellt Jocke ikväll också :) Och nedanstående bild är Mattias i december för två år sen, på julmarknaden i Liseberg. Allt är där: Tomeluvan, julstämningen och bedjande hundvalpsögon. Perfekt!





Love hurts

Det finns nog få saker som gör en så mentalt efterbliven som kärlek. Syrebrist vid födseln - släng dig i väggen, för här snackar vi tyngre grejer. Vad är det egentligen för sjuk känsla som förvandlar sen tidigare åtminstone hyfsat intelligenta människor till dessa freaks, som skickar jag-kommer-aldrig-sluta-älska-dig-sms på fyllan eller bevakar telefonen på ett sätt som får FRA-lagen att blekna i jämförelse?

Och av alla miljarder människor i världen man hade att välja mellan. Så blev det just den personen.

Stundtals är det rätt fint att vara det där mentala missfostret. Man sitter och lyssnar på gullelåtar á la This years love och tycker att fasen, vad det här känns bra.

Ikväll är jag inte åt det hållet. Inte någonstans. Ikväll försöker jag muntra upp mig själv med den här låten, musiken, videon men framför allt låttexten sitter verkligen där den ska kvällar som denna. Hela skivan, Funhouse, har gått rätt flitigt den här veckan också. För övrigt älskar jag nedanstående bild, den sätter ord på ganska många känslor, haha!






Ambitions

Ni vet den där jäkla låten Ambitions med Donkeyboy som går som reklam på Spotify HELA tiden? Det där är ju för tusan ren hjärntvätt de sysslar med, tro fan att man får låten på hjärnan efter att ha hört den som reklam tredje gången på en timme - och bara måste lyssna på hela låten. Dock var den faktiskt riktigt bra när man väl orkade. Lyssna själva!




Fortfarande sjuk, otroligt segt. Skulle gått på stan med Becka idag men det blir kanske av imorgon istället, så den här dagen har varit otroligt oproduktiv. Chokladbollar har jag lyckats med dock, så nu sitter jag här och mår illa efter allt jävla ätande istället. Tragiskt? Troligtvis. Men gott.

Tristess

Okej, för att vara ärlig så är det oftast rätt skönt att vara sjuk. Förkyld, i synnerhet. Då är det helt okej att inte ha några måsten, helt okej att skita i allt och bara bädda ner sig framför något random på tv och dricka té. (Haha, som om jag inte gör det ändå som arbetslös typ dagligen, det låtsas vi inte om).

Dock är det fruktansvärt tråkigt i längden, och man får ohälsosamt mycket tid på sig att fundera över sitt liv. Slutsatser jag dragit ikväll, förutom det faktum att jag tycker synd om mig själv och mår fruktansvärt dåligt, är följande;

* Lönen på onsdag ska sitta väldigt fint. Jag ska då göra något åt mitt okontrollerade rufs på huvudet hos någon väl vald frisör (gärna någon med mycket tålamod, för det här, mina damer och herrar, kommer ta tid!)

* Jag saknar Karolina, och tänker tillbaka på studentveckan på vallen. Det var tider det! Jag tycker hon ska ta och pallra sitt engelska arsle österut och komma hem snart, gärna lagom till juldagen.

* Sist och störst - Jag fick jobbet på 118 700. Här går det undan. Onsdagen klockan 09.00 börjar det och någonstans där lär väl mitt sociala liv ta slut.  HARD WORK WORK!


Screamager

Haft en jättebra kväll hos Karin, kollat på Love actually, blivit bjuden på diverse godsaker och bara snackat massa i allmänhet. Riktigt skön kväll, sammanfattat :) Även planerat in en Bridget Jones-kväll inom en snar framtid också. Bara för att Fröken Bridget Jones får majoriteten av oss kvinnor att nicka (väldigt) igenkännande.

Infomötet på 118 700 gick jättebra och ska även bli inbokad på en intervju senare i veckan. Och det här jobbet ska jag verkligen kämpa med själ och hjärta för att få, av anledningar som är relativt självklara - lönemöjligheterna man har om man verkligen satsar. Och får jag jobbet så ska jag göra precis det också, satsa, ibland är det verkligen läge att gå all in.

Ikväll kör jag stenhårt med att lyssna på bandet Therapy? och framför allt på nedanstående skiva, Troublegum. Låten Screamager gillar jag ikväll. Alternativt inatt, det är en smaksak, beroende på hur mycket man vänt på dygnet under sista tiden. Host.


...

You know, I get so sad when it all goes bad 
And all you think about is all the fun you had
And all those sorries ain't never gonna mean a thing, oh


Äh, fuck this, just nu är jag bara så... Jag vet inte, dum?
Lyssna på gamla låtar, titta på gamla bilder, läsa gamla sms =
dåligt beslut.
Förbereda sig för infoträffen = bra beslut.

Dock har jag under den sista timmen tagit ganska dåliga beslut vilket
resulterat i dåligt humör.

Nej, som sagt. Fuck this. Appropå ingenting skulle det sitta fint med lite
tröstshopping nu.
Lönen om sex dagar, då jävlar!

Relationships are often so hard to tame 
- A Prada dress has never broken my heart before


The things we owe

Förresten, såg imorse Robban från Takida i efter tio på tv4. Temat var självmord och tyckte verkligen att han hade mycket bra och fängslande saker att säga om ämnet. Gillar verkligen Takida, dock tycker jag att deras äldre album är bättre än de nya som känns mycket mer mainstream än deras tidigare mer renodlade rock.

Hannah och jag blev för övrigt lyckliga av nedanstående video. Vilken karl, så fruktansvärt snygg!


Blame it on me

Ja, så mycket matteplugg kan jag ju inte påstå att det blev igår. Istället blev det en trevlig kväll med massa tjejsnack, tacos och sleeover :) Imorse vaknade jag av ett en liten vovve vid namn Rambo var sugen på att mysa med mig, haha.

Hemma igen, ikväll blir det som jag tidigare skrev informationsmöte hos 118 700. Efteråt ska jag träffa Karin :)

Matteplugg

Nu drar jag till Hannah för en helkväll med matteplugg och diverse skitprat :)

På ipoden spelar jag den HÄR idag. Nomy är nice :)

Ibracadabra

ÅH så glad jag är nu, Hoffmaestro & Chraa´s nya singel Ibracadabra släpptes idag! :) Dock är jag mindre glad över det faktum att jag inte har ett visakort och således inte kan köpa den på Itunes, det enda stället där den verkar finnas tillgänglig. Bara att vänta tills den kommer till spotify, I guess? -.-

För er som sett reklamen till tv4-sport som går lite då och då på tv4 - det är den låten, vilket Emma var först med att konstatera. Awesome. Och ja, jag är besatt av Hoffmaestro & Chraa, learn to live with it, vänner! :)

Annars så: FYFAN vad jag är förkyld!

Hava Nagila

Jaha, min kväll då. Suttit med Jocke och tittat på religiösa dejtingsidor och lyssnat på judisk folkmusik. Haha, herregud vilken sjuk humor man har egentligen. Men roligt har vi haft, sen tror jag inte jag kan förklara mer än så. Säger bara - Hava Nagila @ spotify, det är humor det :)

Dags att sova nu kanske? Tror det faktiskt, imorgon ska jag träffa Hannah och ha en pluggdag :)

Cravings

Gillar Nellys stora rea för tillfället. Så jävla mycket kläd/skor-cravings på en och samma gång, så man blir ju halvt tokig av att inte ha några pengar. Dock har jag presentkort på en hundring där så när lönen kommer ska jag ta och slå till med något, funderade på dom här skorna (och ja, jag har intalat mig själv att det är bra vinterskor trots att det är 11 cm klack).

För övrigt så är jag inbokad på ett informationsmöte på 118 700 på torsdag. Innebär det samma sak som arbetsintervju? Någon som vet? Jaja, skönt att man har lite flyt i alla fall.

Nu = dricka té och lyssna på Bon Jovis nya skiva The circle. Ikväll blir det kanske att umgås lite med Jocke :)



Joker and the thief

Arbetsintervju på uniflex/telenor avklarad för dagen. Det gick väl bra, tror jag..? Sånt där är så svårt att avgöra. Till exempel tyckte jag goexcellent-intervjun var den sämsta jag gjort någonsin, och det jobbet fick jag, haha...  Ännu mer jobbsökande idag. Är efter 17 dagar som arbetslös grymt trött på det redan, så nu ska jag ta tag i det här, tänkte jag.

Nu ska jag bädda ner mig och kolla på Shrek the third, både tvåan och trean har ju ett helt awesome soundtrack. Eller vad sägs om den HÄR? Underbart!

Bad romance

Jag ÄLSKAR Lady Gagas nya låt - Bad romance. Börjar utveckla en besatthet till den likt den besatthet jag kände för poker face när jag förälskat mig i den. Det är rätt underligt egentligen att jag är så förtjust i Lady Gaga med tanke på att hennes musik inte direkt liknar det jag lyssnar på för övrigt. Aja.

Igår hade jag en heldag/kväll med Mattias :) Helt awesome, han vet ju verkligen vad som får mig på bättre humör. God mat, vin, chips och ansiktsmask är vad en kvinna med  a broken heart är i stort behov av. Och att se Mattias i rosa ansiktsmask var rätt kul också, måste jag säga! Plus att jag fick en ny webcam i 20-årspresent :)

Inga planer för dagen mer än att friskna till från den här satans förkylningen. -.-

Crazy Train

Haha, omtänksamma vänner man har, som börjar följa min blogg likt en stalker så fort något utöver det vanliga händer i mitt liv. Kan ju säga att läsarsiffrorna gått upp en hel del på sistone. Och som jag sa till Mattias för en stund sen; Ni gör det inte för att ni bryr er, ni gör det för att ni älskar skvaller och intriger ;)

Spenderade natten hos Emma i torpet. Och inte för att jag är sådär väldigt känslosam av mig men TACK EMMA, det behövde jag! :) Tacos, glass, popcorn, sjuka bilder, sjuka diskussioner och bra film var det som behövdes igår.

Ikväll är jag all by myself, det ska jag fira med att ta ett långt skumbad med ett glas vitt och ben & jerrys (fast inte samtidigt, uppenbarligen). För övrigt känner jag att min hals gör ganska så jävla ont för tillfället så Emmajävel har väl smittat mig också.

Imorgon blir det stan med Mattias :) Fan, vad jag är tacksam över mina vänner när saker är som dom är. Det är i krissituationer man upptäcker vissa som verkligen finns där.

Mean

Det är så otroligt mycket som jag har i huvudet just nu, som jag helst av allt skulle vilja skriva ner. Det kommer jag dock inte göra, av respektmässiga skäl. Dock känns det förjävligt för tillfället, det går inte att säga något annat. Två år av minnen, med en och samma person, som bara roterar i min skalle. Vad kunde man gjort annorlunda, och så vidare. För tillfället är det slut... Och förhoppningsvis är det bara just tillfälligt, också. Jag vet inte längre.

Nedanstående låt har jag knarkat hela morgonen, trots att det är plågsamt att lyssna på den. Vartenda ordjävel är bara så sant.

You used to hold the door for me, now you can't wait to leave 
You used to send me flowers if you fucked up in my dreams
I used to make you laugh with all the silly shit I did
But now you roll your eyes and walk away and shake your head

When the spark has gone, and the candles are out
When the song is done and there's no more sound
Whispers turn to yellin and I'm thinkin

How did we get so mean?
How do we just move on?
How do you feel in the morning when it comes and everything's undone?
Is it cause we wanna be free? Well that's not me
Normally I'm so strong
I just can't wake up on the floor like a thousand times before
Knowing that forever won't be





As you die

Det är inte slutet, det är början.
Det försöker jag intala mig just nu.
Jag vet bara inte längre.

I don't believe you

Efter allt som hänt den senaste tiden måste jag verkligen säga att jag saknar den tiden när jag fortfarande trodde på oss. När jag kunde titta på oss och tänka att fan, vad det här är bra. Jag saknar den känslan. Alla konflikter, all misstro och alla fel har sakta men säkert raserat den tanken. Idag rasade det lite till, and you know what, I think we're on the ground floor now.

Förresten.
Jag tål verkligen inte Lasse Lindh och hans hej-jag-knullar-öststatshoror-och-mina-minderåriga-fans-som-avgudar-mig-bara-för-att-jag-spelar-känslig men låten Satan vad ont det gör sjunger jag med i helhjärtat ikväll.

För övrigt var Stockholm/Pink lika bra som förväntat, men mer om det imorgon, nu ska jag bädda ner mig. :)

Creep

Som en liten kontrast till den senaste tidens emoinlägg vill jag bara flika in att fyfan vilken bra fredagkväll/20-årsfest jag hade. Mina vänner är världens bästa, that's for sure :) Tack och puss till alla ni som förgyllde min kväll med alkohol, presenter, musik, dans, kramar och pussar. Ni är lööööövly!

Stockholm om cirka... 30 timmar? Och GUD vad jag behöver det. As usual, kanske. Med världens bästa Ämma och Jokke. Det här kommer bli så jävla bra. :)

Cocaine

Fars dag imorgon. Mysigt för alla familjefäder där ute, och för alla barn, stora som små, som får visa sin kärlek till sin far. Samtidigt också en dag där alla gamla sår rivs upp, minnen blir starkare och man saknar extra mycket.

Syftet med detta är inte att det ska bli ett snyftinlägg, det jag frågar mig är om det verkligen finns något nödvändigt i sådana här dagar, fars/mors dag. Visa sin kärlek kan man göra under resten av årets dagar och om man nu vill slå på stort kan man väl göra det på födelsedagar/julafton/namnsdagar och så vidare? Och för övrigt är väl spontana presenter oftast mer uppskattade och kärleksfulla än de påtvingade. I slutändan är det väl ändå mest ett spel för affärerna, precis som alla hjärtans dag.

Kanske är det bara jag som är egoistisk med sådana här tankar, men det går inte att förneka att för alla som förlorat sin farsa eller morsa är sådana här dagar det mest plågsamma som finns. Reklam om vad man ska köpa, vänner som diskuterar, andra som firar. När andra köper trisslotter och ger frukost på sängen köper jag gravljus, det är också en annorlunda känsla.

Massa svammel såhär på kvällskvisten, sorry for that. Imorgon är det inte bara emo-dag utan Mattias födelsedag som givetvis ska firas, DET ser jag framemot däremot. :) Resten av den här kvällen ska jag spendera lyssnandes på nedanstående musiker (och ja, något flippad musikvideo, I know).


Fläckfritt

Den kategori med människor som ger mig tveklöst mest ångest av alla är dessa jävla perfekta människor. Aldrig en "bad hair day", alltid sjukt snyggt matchade kläder och alltid så grymt trevliga och älskade av alla. Även fast det kanske mest grundar sig i ren svartsjuka blir jag så grymt irriterad på sådana här människor som ingen annan tycks tycka illa om. Det lär nog också grunda sig lite i att jag vet att jag aldrig någonsin kommer bli som dom. Jag kommer fortsätta vara den grymt klumpiga bruden på 158 cm över havet med rufsigt jävla hår och som alltid säger (väldigt) fel saker vid fel tillfälle. Ibland är det skönt, ibland är det definitivt inte det.

Ibland önskar man bara att man vore lite mer lyckad i vissa avseenden. Det hade varit betydligt enklare då.

Summercat

Söndagen blir lite sådär halvkass. Som den alltid blir, som den varit i... Sju år, nu. Jag orkar bara inte förklara, däremot vill jag bara säga att jag hittade ett blogginlägg som fick mig att både gråta och le samtidigt för ett par nätter sen. Händer inte så jätteofta direkt, men fan vad det där berörde mig. Läs gärna HÄR om ni orkar (och det tycker jag ni ska, för det är grymt läsvärt). Det är värt ett par minuter, om jag säger så.

I alla fall. Nu ska jag göra Tobias sällskap i sängen där han legat och snarkat i ett par timmar, själv är jag nattaktiv och orkar inte lägga mig i rimlig tid. 

Det här youtube-klippet är skitgammalt antagligen men jag upptäckte det genom emma för ett par dagar sen och jag skrattar lika mycket varje gång, ENJOY :D


Greby

Man slutar aldrig fascineras över intelligensen i Greby.

"Åh, coolt! Jag luktar gammal sperma i armhålan!"
- av Peter. Vem annars?

RSS 2.0