Ge oss Sverige tillbaka

Ja, vad säger man? Tråkigt att så många är så naiva, och inte förstår vilket parti Sverigdemokraterna är bakom kostymfasaden. Tänker inte säga så mycket mer om saken utan istället citera ur den här artikeln. Jag vet att det är mycket text, men snälla, läs. Är det något som vi behöver nu, så är det kunskap om vilket parti det är.


"I mars 1996 uppmanade Sverigedemokraternas partiledare sina medlemmar att inte klä sig i naziuniform vid demonstrationer. Inte för att SD tog avstånd från nationalsocialismen, utan för att dessa yttre tecken på den drog "ett löjets skimmer" över partiet. Det var tydligen inte helt lätt att få folk att ta av sig uniformerna, för uppmaningen upprepades i interna bulletiner i tre års tid. 15 år senare kan detta parti sitta i Sveriges riksdag. På så sätt skulle Sverige bli unikt."


"Sd uppstod ur Bevara sverige svenskt som startades 1979 av personer från olika nynazistiska grupper. BSS drev hetsen mot invandrare längre än andra och det var de personerna som startade SD 1988."


"
Den förste partiledaren, Anders Klarström, inledde sin karriär i nazistiska Nordiska Rikspartiet och dömdes för mordhot på Hagge Geigert, "ditt äckliga lilla judesvin". 1991 fick SD sin första kommunfullmäktigeledamot, som några år senare gjorde Hitlerhälsning iförd brun skjorta framför ett bokbål på judisk litteratur."


"I slutet av 1990-talet bytte partiet image. Uniformer och skinnskallar skulle bort då de skrämde bort folk. Men partiledaren förklarade att det inte rörde sig om någon liberalisering av politiken. Det var helt enkelt lättare att få väljare om man hade slips än om man hade armbindel."


"Men partiledaren Jimmie Åkesson gick med i SD 1995, när medlemmar fortfarande kunde uppträda i naziuniform. Och vilken färg de än har på skjortan är det fortfarande rädslan och hatet mot andra som driver dem."

--------

Sådär ja, ni 5,7% som röstade på Sverigedemokraterna. Där har ni ert parti, och jag hoppas att ni är nöjda med bedriften att ni lyckats rösta in ett främlingsfientligt parti i Sveriges riksdag.
Personligen tycker jag det är pinsamt att tänka på hur få av er 5,7 procent som är medvetna om SD's bakgrund och sanna värderingar. Men det får stå för er.

Jag vet dock att många faktiskt vet vad SD står för, är medvetna om deras nazist/rasist-bakgrund och ändå, ändå, väljer de att rösta på SD. Det, om något, är skrämmande.

Promoe & Timbuktu - Ge oss Sverige tillbaka

Kommentarer
Postat av: Karin

Sjukt! Det är vad det är!

2010-09-21 @ 19:29:23
Postat av: ämma

det är så sjukt irriterande, och... så naivt om dom valdeltagande som röstade på sd. Det är som sagt sjukt, sjukt, skrämmande.

2010-09-21 @ 23:18:59
URL: http://emmawennerstrom.blogg.se/
Postat av: Malin

Tyvärr tror jag att folk proteströstade alldeles för lätt, utan att riktigt veta vad de egentligen valde som protest. SD har ju ryktats komma in i Riksdagen under hela valrörelsen och det var kanske därför så många lade sina proteströster på dem? För att de visste att de skulle "göra skillnad"? Naivt är vad det är... precis som du säger.

2010-09-22 @ 11:28:20
URL: http://malinkullberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0