Badlands

"I don't give a damn for the same old played out scenes
I don't give a damn for just the in-betweens
Honey, I want the heart, I want the soul, I want control right now
You better listen to me baby;
Talk about a dream, try to make it real
You wake up in the night with a fear so real
You spend your life waiting for a moment that just don't come
Well don't waste your time waiting

Badlands
You gotta live it every day
Let the broken hearts stand
As the price you've got to pay"

oh my momma told me, there'll be days like this


Good vibrations

Måååste bara tipsa om den här playlisten: mixtape #1 feelgood! Verkligen en jättebra feelgood-lista, och inte sådär typiskt klyschigt älska-livet-det-är-uuuunderbart-skit som man bara inte står ut med vissa dagar. Sköna låtar som man blir glad av helt enkelt, massa gamla godingar från bland annat Beach boys, Fleetwood mac, Ray Charles, Dolly Parton och många andra.

Till något helt annat, och det här är viktigt!
Om mindre än en vecka kan Sankt Petersburg anta en lag som gör det olagligt att skriva, läsa, prata eller träffas och diskutera om homo-, bi- och transsexualitet. Ofattbart att en sådan fruktansvärd censurlag ens kan vara aktuell 2012, men så är alltså fallet. Organisationen AllOut håller på med en kampanj där man kan skriva på en protest mot detta och samtidigt bifoga ett meddelande till guvernören. Skriv på här!

...

Jag är så jävla trött på att vara sjuk.

Land of hope and dreams


En bra helg ligger bakom mig. I lördags var det som sagt inflyttningsfest hos Joel, och det blev en riktigt rolig och framför allt sjukt skruvad kväll, haha. Med tanke på min nuvarande ekonomi kunde jag dock inte följa med på utgång till Kalmar vilket var tråkigt, istället blev det vinpimplande och matlagning mitt i natten med Fredde vilket också var mycket trevligt.

Dagen har jag hittills ägnat åt att skriva resultatbudget (jag DÖR så tråkigt), lyssnat på Bruce (157 dagar kvar!) samt varit en duktig kvinna och tagit mig an ett diskberg hemma hos Fredde, återstår att se om han märker någon skillnad. Nu ska jag snart ägna mig åt matlagning, plus dregla över nedanstående man - sjukt att han tjugo år senare är minst lika fräsch. Definitivt den äldste man jag ägnat någon snuskig tanke åt, om man nu får skriva så.



What doesn't kill you

Lördag, och ikväll blir det inflyttningsfest hos Joel. Ska bli trevligt, är dock lite deppig eftersom jag efter att ha valt outfit för kvällen samt sminkat mig känner mig som Morticia Addams. Vilket nödvändigtvis inte behöver vara något dåligt, men alltså FAN vad jag ser blek och jävlig ut, framför allt med lite svart ögonskugga. Ge mig sommarväder nu, det här vädret är inte smickrande för varken mitt humör eller utseende.

Fredagkvällen spenderades med pizza, sektfilm (?) följt av snygg sexig och singel tillsammans med Emma och Fredde. Den här veckan har varit ganska händelselös egentligen, skönt att det blir ändring på det nästa vecka! Då blir det bland annat att träffa Jocke, gå på volontärmöte för Kumulus, fira Freddes födelsedag och se Maria Möller i Kalmarsalen. Blir nog en skön vecka, kan behövas med tanke på att veckan som följer därefter inte kommer bli lika trevlig. Well.


Nu ska jag försöka göra något åt min spök-look samt locka ut Emma från sitt rum, oklart vad som blir den största utmaningen. Adios!

Part of me

Det absolut bästa med att vara sjuk, det är hur mycket man uppskattar att må bra, när man väl får göra det. Den senaste tiden har min kropp verkligen strejkat, och att bara ha en kväll som denna när jag varken har särskilt ont, mår illa eller mår dåligt på annat sätt är helt underbart. Problemet är väl hur mycket man har att göra när man har energi till det - typ städa, diska och framför allt plugga. uhh. MEN - jag stresspluggar, diskar och röjer upp misären i mitt rum hundratusen gånger hellre än mår som jag gjort nu i helgen. Fy fan i helvete säger jag bara.


Nej, idag är en bra kväll/natt. Åt middag med Fredde och Sofie innan och nu ägnar jag lite tid åt min försäljningskurs, som är riktigt rolig. Har även béställt hem lite grejer från H&M och känner mig lite skyldig över detta med tanke på min ekonomiska status... Imorgon får jag besök av Rambo och ska vara hundvakt över dagen, samt eventuellt ha min första muntliga redovisning.


Godnatt!

Wait

Har varit vaken i cirka två timmar och kan säga redan nu att den här dagen är åt helvete. Punkt.

Vi tar en mycket, mycket fin låt i stället.

Send your dreams
Where nobody hides
Give your tears
To tide


Tell me now baby, is he good for you

Riktigt jävla extremtrött idag. Fattar inte varför jag börjat sova så dåligt? Drömmer mardrömmar, vaknar mitt i natten och kan inte somna om. Inatt drömde jag att en traktor skulle köra över mig, vaknade och insåg att traktorljudet kom från mannen bredvid som finkänsligt nog snarkade mig rakt i örat. Men vad fan, jag har hellre ett sådant uppvaknande än det jag hade tidigare i veckan - drömde att någon skulle gasa ihjäl mig inuti ett slott (?) och vaknade av att jag satt i yogaställning under täcket. Well. Finns säkert någon bra freudiansk förklaring till det med.

Gårdagen spenderade jag mestadels framför datorn tillsammans med en skoluppgift om orkaner, följt av filmkväll hos Joel där filmen "Take Shelter" ironiskt nog handlade om stormar (och hallucinationer). Igår hade jag också en märklig upplevelse på Willys, då jag fick skräp i ögat och råkade hamna i en motvillig flirt med kassören.

Idag ska jag återigen dejta datorn ett par timmar, eventuellt följt av yoga och sedan spendera kvällen hos Jocke. Dagens soundtrack är bästa Bruce, 169 dagar kvar till Ullevi!

Bruce Springsteen – I'm On Fire
At night I wake up with the sheets soaking wet
and a freight train running through the
middle of my head
Only you, can cool my desire
Oh oh oh
I'm on fire

Liv och död

Har haft en så jävla bra helg. Firat sex månader med F, genom biobesök i fredags och god mat i lördags. Igår åt vi thaibuffé i Orrefors (av alla ställen, otippat ställe att ha restaurang på överhuvudtaget) och avslutade sedan kvällen med film tillsammans med norrlänningen.


Idag är det cirka 15 minus ute (FML) och jag sitter hundvakt i Kalmar. Dagen kommer således erbjuda många koppar té, promenader i kylan med vildingen men framför allt massa pluggande. Ska försöka ordna lite självdisciplin snarast och stänga ner samtliga hotell- och resesidor jag har uppe istället...

 


The cave

Hultsfredsfestivalen har en riktigt bra lineup hittills i år, nu har de även släppt Mumford & Sons och jag är riktigt sugen på att svänga förbi och se dem. Kommer ihåg när jag precis hade upptäckt Mumford & Sons. Det var andra veckan på Irlandsresan, och vi hade bott ett par dagar i vår lägenhet i Cork, som vi älskade så mycket. Hemma i Sverige var det fortfarande kyligt och träden stod kala, men i Cork var det vårvarmt, gröna träd och jag tog en promenad i den skinande solen utan att ens behöva ta med mig jacka. Ipoden, min trogna följeslagare, var fylld med ny musik som jag passat på att ladda ner innan resans start. När jag gick där längs Corks smala gränder och branta backar, insåg jag hur bra jag mådde. Att jag hade lagt en hård vinter bakom mig och börjat känna mig tillfreds med livet igen. Mumfords låt The Cave sammanfattade det perfekt:

Cause I need freedom now
And I need to know how
To live my life as it's meant to be


And I'll find strength in pain
And I will change my ways
I'll know my name as it's called again


Precis därför älskar jag Mumford & Sons. Deras musik förknippar jag med ljusa dagar som bjuder på insikter om att jag kan göra vad jag vill med mitt liv.



God knows I want to break free

Inledde månadsskiftet med ett migränanfall inatt, alltid lika trevligt. Jaja, nu är i alla fall januari överstökad, och vi är en månad närmare våren. Mycket nöjd över detta. Idag ska jag trotsa kylan och snöfallet utanför mitt fönster, och ge mig in till Kalmar en sväng.

Dagens soundtrack, för att inte tala om videon - så UNDERBAR! Kan man bli annat än glad av att titta på denna?


RSS 2.0