Dirty old town

Lyckades med att supa ner en Irlandare, Greg, igar till den milda grad att han gick och spydde ner toan pa Celt, haha! Stackaren, grejen med irlandares alkoholkonsumtion ar att de dricker ofta och lite. Vi larde honom olspelet och han tomde ett stort antal Guinness pa valdigt kort tid och da gick det som det gick...

Var for ovrigt en valdigt bra kvall igar. En motorcykelknutte som var typ tva mater lang, lika bred, tatuerad och med rakad skalle la armen om mig och vralade "CHEERS DARLING" med varsta basrosten, holl pa att skita ner mig, haha! Plus att jag dansade med en snubbe som enligt Jocke och Sanna sag ut som en fitta i ansiktet, hur man nu lyckas med det.

Annars sa har det flyttat in nya fransman i vart rum, varfor dras dom till oss? Jag tycker en av dom ar skitsnygg och jag lovar att det bara ar en tidsfraga innan vi lyckas gora bort oss for honom ocksa (French hot dog-incidenten, for er som inte last det). Ikvall blir det troligtvis Celt igen nar vi piggnat till lite, imorgon Guinness-museet om vi orkar och hinner.

Cheers!


Bittersweet

Snacka om att nedgradera sig, vi har gatt fran att ha en egen central nyrenoverad trea till att bo i 12-baddssovsal. Inte riktigt okej! Dock var det bara vi tre och tva andra i var sovsal inatt, valdigt skont. Misstanker att det kommer tillkomma folk nu till helgen dock.

Igar atersag vi vart kara gamla The Celt, underbart stalle. Jag var ratt trott/lag innan vi gick men som vanligt aterfar man all energi nar man kliver in dar. Ikvall blir det nog Celt igen, den har gangen i sallskap med tysken som lovade oss att visa sina favoritpubar ikvall.

Verkar for ovrigt som att flygbiljetter hem bokas idag och att vi kan komma hem sa tidigt som pa sondag eller mandag. Jag vill verkligen inte lamna Irland men gor det med en enda tanke i huvudet - hit ska jag atervanda. Och det javligt snart.

Sitting, waiting, wishing

Sista dagen i Cork, javligt vemodigt. Imorgon blir det tag mot Dublin... Med ganska blandade kanslor. Kan bara hoppas pa better luck dar, vi har lart kanna en man fran Tyskland som bor i Dublin numera, som tydligen har lite kontakter och skulle hjalpa oss fixa nagat jobb. Sag att han skrivit ut pa sin facebook att vi letade jobb, haha. Han ar ganska skum, men vafan, vi har inte sa mycket att forlora.

Igar var Sanna och jag pa en gaybar som ligger pa var gata (Jokke vagrade folja med, haha!).
Nar vi kom dit var det bara hon, jag och tva jattesota killar som vi drack ol och kollade pa semifinalen i eurovision med. Dom var sadar typiskt stereotypa gaykillar och satt och kritiserade, kommenterade och skrek i falsett at alla bidrag. Jag blev oense med den ena om ett av bidragen (jag tyckte det var fruktansvart, han alskade det) sa da fick jag ett "just shut up, bitch" rakt i ansiktet, foljt av ett asgarv och "just joking sweetheart". Haha, underbar man. Fick aven en lang forelasning om att "oh god, you CAN'T go to dublin, it's terrible, stay in Cork". Yeah, we wish we could...

Idag har vi varit pa en liten shoppingrunda (finns en UNDERBAR affar har, helt sjukt snygga klader/skor/accessoarer). Har kopt en sot klanning och en planbok eftersom min forra bestamt sig for att ga sonder. Sen unnade vi oss en liten svang pa restaurang, javligt gott men en valdigt skum rysk servitor.

Och nu ar vi har igen pa vart kara internetcafè, nu ska vi snart borja kolla pa flygbiljetter hemat. Jag VILL inte!

For ovrigt, nedanstaende video lar jag kolla pa nar jag kommer hem och bola som ett barn. Den visar Irland fran sina basta sidor, med klipp fran en underbar film och en av de mysigaste latarna ever. Underbart :)


The cave

Igar gick vi ut for forsta gangen pa ett par dagar. Forst till en mysig pub dar vi tog oss en Baileys Coffee (hur manga sadana vi har druckit under den har resan ar okant). Sen vidare till en cocktailbar med riktig Manhattan-feeling, riktigt nice stalle. Fick i mig en Honeysuckle Daiquiri (stavning?) och klassikern Mojito, underbart. Vi tog hos hem relativt tidigt och rundade av kvallen med lite kortspel i var kara lagenhet.

Idag har vi unnat oss en ganska slapp formiddag, spenderat nagon timme ute i tradgarden och battrat pa brannan (ni skulle se hur jag ser ut, omradet mellan hals och brost ar sonderbrant, samt aven pa ryggen, resten ar vitt). Varit vuxna nog att tvatta lite ocksa.

Och forresten, en lite rolig sak jag maste beratta om. Nagot ar fel med roren i varan lagenhet, vi upptackte att nar man spolar mycket vatten i diskhon bubblar det upp vatten i duschen, nar jag skulle hoppa in i duschen funderade jag pa vadfan det var som lag dar inne och kunde konstatera att gardagens sallad hade bubblat upp och lag dar, haha! Sa javla roligt. Mindre kul var det nar Sanna och Jokke spolade ner massa kaffe nar jag stod i duschen, fan vad nervos jag blev nar vattnet plotsligt var brunt..! Mardrommen ar att aven roren till toaletten ska fucka upp sig och att man helt plotsligt far bajsvatten i diskhon, eller nagot. USCH!

Och en annan grej som jag fatt papekat var att jag skrev fel angaende lagenheten, den kostar €800 i manaden och inget annat. Att fa betala €80 i manaden var lite val lite ;)

Jag vill verkligen inte aka harifran. Pa torsdag lamnar vi Cork om vi inte far jobb (dock blir vi ju sjalvklart kvar i Irland ett tag till, men lagenheten kan vi inte behalla). Jag har precis borjat kanna mig hemma har, man hittar pa gatorna och borjar kanna igen en del av folket (atminstone snygga killen i var affar pa gatan, HAHA). Vi har ett jobb som vi ar jatteintresserade av, som oversattare av en hemsida fran engelska till svenska, 25000 innan skatt i ingangslon (!!!) och dom har tre platser dar. Ahh, jag skulle verkligen bli lyckligast i varlden om vi far det, vi har pratat med en sekreterare och ska ringa igen idag. Hall tummarna for oss :)

First week

Jaha, da var det mandag och jag har overlevt min forsta vecka i Irland. Underbart har det varit, och valdigt mycket nya upplevelser, lardomar och minnen. Dock har jag borjat sakna folket darhemma en hel del. Kanns som att jag har varit borta mycket langre an bara en vecka nar jag tanker pa alla kara vanner som det kanns som en mindre evighet sen jag traffade sist.

Igar delade jag ut cvn och slutsatsen blev att jag sokte 15 jobb igar, helt okej om jag far saga det sjalv. Idag ska jag besoka arbetsformedlingen i Cork, signa upp mig pa Addeco och fortsatta med cv-utdelningen.  Har borjat kolla lite smatt pa hemresor nu ocksa, aven om det svider som fan sa maste jag inse att jag kan inte stanna har speciellt lange till om jag inte fixar ett jobb. Insag dock precis att ryanair (som ju ar det billigaste alternativet) inte har manga flygturer kvar alls, haha. Kanske nagat man borde funderat pa tidigare, smart Becca!

Weak little lion man

Dagarna rullar pa har, man borjar kanna mer och mer att man "landat" litegrann nu. Man ar inte lika uppe i varv hela tiden som man var i borjan, nar allting var nytt och man gick upp i extas over allt, haha. Igar var forsta kvallen sen vi kom hit som vi inte gick ut alls, och jag tror det behovdes for dels ar det inte bra for var ekonomi att ga pa krogen varje kvall och dels dricker vi tillrackligt mycket alkohol som det ar anda. Svart att lata bli nar man har sprit i mataffaren typ 50 meter fran lagenheten, da blir det en del ol ;D

Sa igar tog vi en lugn filmkvall i var lagenhet, jattemysigt. Jag gav mig pa att laga mat igar, ni som kanner mig vet ju hur bra jag ar pa det i vanliga fall ;) Men jag tror jag lyckades ganska bra, horde inga storre klagomal fran Sanna och Jocke atminstone. Fast a andra sidan sa ar kanske inte pastasallad den mest avancerade matratten, men anda, haha...

Och pa tal om mat, helvete vad onyttiga vi har blivit! Kakor och chips vraker vi i oss i stort sett varje dag, usch... Tror det ar lage att borja kopa hem lite frukt och slanga ut allt onyttigt annars kommer vi komma hem till Sverige och vara smallfeta.

Nej, nu ska jag fortsatta printa cv:n och cover letters och ge mig ut pa mer jobbsokande :)

Cork

Nu har vi fixat ett alldeles eget boende! En nyrenoverad trea i centrala Cork ar var i en vecka. Vi blev sa lyckliga nar vi gick sag var vi bodde att vi inte visste vad vi skulle ta oss till, haha. Den ar verkligen helt underbar, och sjalva grejen att vi bor sa centralt ar ocksa helt fantastiskt. Men sen kostar det ju ocksa, cirka €80 i manaden om vi bestammer oss for att behalla den, vi har som sagt bara hyrt den en vecka till att borja med. Men eftersom vi ar tre som delar blir det ju absolut ingen svarighet att behalla den om vi far jobb.
Har har vi ett smakprov hur vart omrade ser ut:



I alla fall. Var sista kvall/natt i Dublin var crazy, haha. Blev uppraggade av tva man fran Skottland (tror jag?) som var hur roliga som helst. Plus att vi aterigen motte den gifta mannen fran kvallen innan, haha. The Celt ar varldens basta stalle att festa pa, under de tre kvallarna i rad som vi var dar och drack hade vi verkligen lika kul varje gang. Ah, saknar det redan :) Och bilder kommer, riktigt sjuka sadana ocksa, pa oss och vart sallskap. Kan dock inte lagga upp dom nu nar jag sitter pa nagot random internetcafe.

Igar var vi ute och upptackte staden och lyckades med bedriften att virra bort oss ordentligt, Cork ar ganska stort (tre ganger sa stort som Kalmar, lite mindre an Malmo skulle jag tro). Var ute och gick ett bra tag dar, haha.

Men nu ska vi ut och soka jobb, Wish me luck!

"Available for everyone"

Alltsa, sjuk kvall. Aldre man har uppenbarligen ett gott oga for mig och Sanna (a.k.a. hennes alterego Inga). Dansa fick vi gora i alla fall, med riktiga gentleman!

For ovrigt, maste bara skriva upp Sannas/Ingas citat; "Nar jag tanker pa Inga tanker jag pa min fitta. Den ar tillganglig for alla". Haha. Jag alskar Irland. Cork imorgon, fyra timmar pa buss, great!

Galway girl

Hela gardagen var helt underbar. Dublin gor mig sjukt lycklig! Vi sokte vart forsta jobb i en tobaksaffar har i Dublin, tror verkligen inte att vi kommer fa det men det var ganska bra traning att forsoka atminstone. Jag gick aven och kopte cola och varktabletter helt pa egen hand, haha, sjukt nervost! Dessutom ar det jattesvart att forsoka forsta sig pa hur hela den har euro-biten fungerar, men det borjar fungera lite battre nu.


Efter jobbsokandet igar gick vi och satte oss pa en pub och drack guinness, da satte sig en skitfull gubbe i 40-arsaldern hos oss och borjade snacka. Till en borjan tyckte vi det var ganska roligt eftersom det ar ganska bra traning for oss att prata med nagon som pratar sa sluddrigt som han gjorde (och dessutom kommer han ju inte minnas hur daliga vi ar, haha) och ganska trevlig var han ocksa, sa det var ratt lugnt. Dock gjorde jag bort mig nar han pratade om musik och jag skriker glatt ut "ohh, I LOVE U2!" (Sag det hogt sa fattar ni nog).
Men grejen med den har gubben var att han vagrade lamna oss ifred sen, nar vi hade druckit upp och skulle ga tillbaka till vandrarhemmet foljde han efter oss, och det slutade med att vi fick springa och gomma oss inne i en mataffar (!) for att bli av med honom. Sjukt!


Tillbaka pa vandrarhemmet satte Sanna och jag oss ute i korridoren for att platta haret (vi har inga elkontakter inne pa rummet). Grejen ar att en av de som vi delar rum med ar en fransman som ser ratt snygg ut, han gick ut fran rummet och langre ner i korridoren och da sitter vi och skamtar pa engelska om att "ohh, I'd LOVE a piece of his french hot dog" och "Taste a bit of his baguette". Problemet ar att vi upptackte att han inte gatt in i hissen an och saledes hort ALLTING troligtvis. Skrattade halvt ihjal mig at detta, fruktansvart pinsamt :D
Rakade dessutom gora samma sak EN GANG TILL senare under dagen. Fattar inte hur man lyckas, jag tycker synd om killen, han maste ju vara livradd for oss nu.


Senare pa kvallen drog vi till samma fantastiska stalle som vi var pa igar, The Celtic. Drack den godaste Irish Coffee nagonsin och sjalvklart lite mer Guinness :) Blev uppraggad av en gift karl (!) som tyckte att "you swedish girls are fucking crazy" och som tyckte vi skulle ga hem till honom for "no cuddling, just plain sex", haha! Han tog en inte sa smickrande bild dar han pussar mig, vi far val hoppas att han inte visar den for stackars frugan... Livemusik hade celtics igar ocksa, nagon random snygg irlandare som spelade annu battre musik an igar.
I lost my heart to a galway girl <3

Pa puben sag vi aven en hel del som verkar vara "stammisar" dar, bland annat en jattesot gubbe i 70-arsaldern som dansar runt med ett paraply, vilka moves han har for att vara sa gammal, haha! Svart att beskriva med ord, men tank Michael Jackson moter riverdance, kanske? Helt fantastiskt. En sak ar saker, efter att ha suttit pa ett stalle som The Celtic kommer det bli valdigt svart att sitta i Kalmar och dricka igen, jag alskar detta kroglivet och det ar inte ens jamforbart med Sveriges... I Sverige ar alla sa stela och trakiga, alternativt ackligt fulla sa man inte vill prata med dom. Har ar nastan alla glada, utatriktade och positiva till allting. I love it.

Och, till den storsta nyheten av alla, vi ar 99% sakra pa att vi har fatt en lagenhet i Cork, Irlands nast storsta stad, i en vecka framover. HELT JAVLA AWESOME! Nu behover vi dock ett jobb, haha...
Kommer bli lite trakigt att lamna dublin om jag ska vara arlig dock. Speciellt Celtics, dit ska jag atervanda en dag, inget snack om saken.

Nej, nu ska jag ga igen, ta hand om er dar hemma :)



Whiskey in the jar

Snabbis-uppdatering, sitter pa vandrarhemmet nu och det kostar €1 per 20 min och vi maste  verkligen spara pengar, haha.

Flygresan gick jattebra, jag var sa sjukt nervos innan men med lite lugnande tyckte jag det var riktigt awesome. Jag ar foralskad i Dublin, folket ar helt underbart omtanksamma overallt och de traditionella Irlandska pubarna ar exakt lika mysiga som man forestallt sig. Satt igar och drack Guinness (som jag for ovrigt aldrig forstatt karleken till forran nu) och lyssnade pa livemusik pa en pub nagot kvarter fran vandrarhemmet. Hur javla underbart som helst, minus den laskiga killen som inte lamnade oss ifred utan envisades med att sta och mima till "American pie". Han blev utslangd sen men han gav sig verkligen inte utan forsokte igen, slutade med att tre karlar fran baren fick blockera ingangen, JOSSES!

Vi delar rum med 8-9 andra, det ar ganska jobbigt och ovant men det ar ju bara valdigt tillfalligt. Vi bor atminstone valdigt centralt och vandrarhemmet ar jattefint. Dock tror vi att vi hamnat i ett ganska konstigt omrade for det ar verkligen poliser overallt, haha...

Dagen startade vi pa ett cafe i narheten och at frukost eftersom sanna glomt stalla om klockan, sa vi missade vandrarhemmets, haha! Valdigt vart det dock, och mysigt att starta dagen sa.

Nej, nu maste jag nog sluta, men jag ska forsoka uppdatera sa mycket som mojligt. Saknar er alla darhemma :)


Mf

Dålig dag, eller morgon, jag vet inte riktigt.
I vilket fall som helst är jag på ett riktigt fruktansvärt humör idag, vet inte riktigt vad det är med mig, men jag vill skrika, slå sönder något och dö på samma gång, ungefär. Har redan gjort verklighet av det förstnämnda, snart troligtvis det andra också, det sista ska jag försöka undvika.

Tror jag ska ta mina två kära vänner ipoden och cigaretterna och gå ut och umgås med dom en timme eller så, dock regnar det och ser jag en enda maskjävel lär jag väl lägga mig ner och börja gråta, haha..

Fall back down

Hatar att jag är så sjukt dålig på att planera min tid effektivt. Nu sitter jag i vilket fall som helst och skriver packlista, det är lättare sagt än gjort.. Eftersom vi dessutom ska åka med ryanair som minst sagt har begränsade regler när det gäller bagaget gäller det att försöka packa smart. Och då vill jag återigen poängtera att jag var senast utomlands när jag var fyra. Jag har absolut ingen koll på sånt här.


Spenderat natten i Tvärskog med Jocke och Sanna :) Gårdagen var mysig, åt middag med dessa två plus Louise som kom förbi ett par timmar. Två liter vin delade vi på och sedan gav vi oss på att skriva engelska cv:n, lättare sagt än gjort, men jag tror att det blev ganska acceptabelt i slutändan.
Somnade vid fem-tiden, sov bredvid Jocke som inte är mysigaste sängsällskapet, breder ut sig som en jag-vet-inte-vad och slutsatsen är att jag har fan inte sovit många timmar inatt.

Så nu är jag trött som en jude och har för övrigt tusen jävla tankar i skallen. Känns även som att jag har två intensiva dagar framför mig innan det blir buss mot stora staden på lördag. Festen på fredag känns som något att längta efter, också :)

För övrigt, hittade en jävligt bra playlist på spotify för er som gillar punk och sånt: Måndagar i Leeds. Bara ett tips!

This is my life

Appropå mitt förra blogginlägg kom jag till en insikt om mig själv; jag är jävligt impulsiv. För dagen blev ju betydligt bättre än vad förutspådde där. Hunnit med att träffa både Emma, Becka och Jocke :)

Och när vi ändå är inne på humör-spåret kan vi ju klargöra en sak, bara lite random. Jag är jävligt nöjd med mitt liv för tillfället och känner till absolut största del mig lyckligare och mer harmonisk än vad jag gjort på väldigt länge. Usch, man glömmer verkligen bort att vara tacksam ibland. Ta november-december förra året, riktiga helvetesmånader och jag tror fan inte jag gått ner mig så totalt på flera år.
Nu däremot, jag är till största delen frisk, jag är omgiven av människor jag älskar, på lördag drar jag till Stockholm och på måndag drar jag till Irland. Att jag är arbetslös och att min ekonomi är skit, fuck that, jag kan leva med det. Finns viktigare saker att tänka på när det väl gäller.

This is my life
this is my time
just show me the light
and I'd go there




Ett glas vin

Idag är jag bara less på allting. Kanske tar jag saker för personligt, men så är det i alla fall.

Nej, tacka vet jag lördag, då bär det av ifrån allting. Först ett stopp hos Silkis i två dagar, ett helt halvår sen jag träffade damen senast så det ser jag verkligen framemot att göra. Och på måndag, då jävlar blir det Irland. Svårt att fatta att jag åker om en vecka, jag som är så jävla flygrädd och som dessutom inte varit utomlands sen jag var typ fyra år.

Planer för veckan? Träffa Sanna och Jocke och planera en massa, festa lite plus säga hejdå till folk. Inte för att jag tror att jag blir borta så länge, men för att vara på den säkra sidan. Och skriva irländska CV:n börjar bli prio ett också. Fan vad spännande detta ska bli :)

För övrigt, Sanna Carlstedt är min senaste musikkärlek. Hennes låt "Ett glas vin" är världsbäst, lyssna själva, gillar ni visa/folk/progg och sånt kommer ni älska detta. Underbart.

Sanna Carlstedt – Ett Glas Vin

Sanna Carlstedt – Till Stockholm

"Men med ett glas vin så går det över

Några glas till det e allt jag behöver

Vin i skymningen fram till sommaren, så blir jag hel igen"



All this love

04:10 i skrivande stund. Har en sovande emma i sängen bakom mig, och har således spenderat ännu en kväll/natt i torpet. Om det nu blir så att jag blir kvar i Irland en längre tid, lär detta stället vara det jag saknar som mest, that's for sure. Är ju inte av en slump jag spenderat mina sista typ fyrtielva helger här.

För övrigt är det väldigt mycket jag kommer sakna. Eller många, kanske jag ska säga, Öland/Kalmar med omnejd klarar jag mig nog utan...

Nu börjar det visst ljusna över markustorp och jag överväger att dimpa ner bredvid den sovande, och nu även snarkande, Emma och försöka få lite sömn jag också. Först, en nuvarande favoritlåt nedan. Godnatt!




RSS 2.0